Pečené zemiaky s rozmarínom, citrónom a cesnakom fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 23. decembra 2011

Jednu veľmi dobrú vec, čo som sa naučila od mojej rakúskej svokry je, že advent si užívam, teším sa na blížiace sa sviatky a namiesto lietania s mokrým vechťom po byte, lietam po webe a hľadám, čo mojej početnej rodine pripravím na sviatočný stôl. Tieto skvelé zemiačky ma zaujali tým, že ku rozmarínovo-cesnakovej klasike pribudol citrón. Výsledok naozaj stál za to. Treba vyskúšať. Keď nič iné, tak vám bude nenormálne voňať celá kuchyňa od tejto lahodnej kombinácie.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

6-8 ks stredne veľké
8 strúčikov v šupke
  čerstvý vetvičky
  čerstvý
2 ks
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke dobre umyjeme a dáme do vody zovrieť, po 2 minútach zlejeme vodu, necháme trochu vychladnúť, vysušíme. Rozkrojíme ich na polovice. Rozohrejeme si rúru na 190st.C.

  2. 2

    Do pekáča dáme zemiaky, pridáme citróny nakrájané pozdĺžne na mesiačiky, cesnakové strúčiky, ktoré sme trošku popučili, vetvičky rozmarínu a tymianu. Mierne si zohrejeme kačaciu masť, aby bola tekutá, ale nie horúca. Prilejeme ju do pekáča a rukami všetko dobre premiešame, aby boli zemiaky obalené tukom. Posolíme a okoreníme.

    Pečené zemiaky s rozmarínom, citrónom a cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do rúry piecť na 40 minút. V polovici pečenia vyberieme plech a zemiaky poobraciame.

    Pečené zemiaky s rozmarínom, citrónom a cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som na 90% mäsožravec bezprílohový, ale tieto krumple ma naozaj dostali. Chutili aj ohrievané na druhý den.

    Pečené zemiaky s rozmarínom, citrónom a cesnakom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
mnamky mnam, toto isto vyskusam, ja by som to vedela jest aj same a dokonca mam aj tymian na zahrade aj ked osnezeny :-) a rozmarin v kvetinaci
Len som tu nakukla a prvý recept ma hneď zaujal.Dávno som Ťa tu nevidela...bandurky na každý spôsob máme radi,všetko mám,len tymián chýba a to určite vyskúšam :-)
oproti bezne pecenym zemiakom mi tieto pridu sviatocne a su urcite vyborne...este nejake masko dopasovat a mam perfektny obed...:)kk
Snad uz konecne dojde i na tyhle bramburky tenhle tyden. Skoda, ze nemam to kachni sadlo. Dam do vonava rozpustene maslo alespon. A fakt se na to tesim. Pecu takhle vsechny mozne zeleniny na velke kusy prekrajene, s bylinkama. Ty citrony budou super. Jen tymian nemam cerstvy, to az v lete.
úžasné voňavé chutné zemiaky. robievam veľmi podobne, avšak ešte som nikdy nerobila zemiaky v šupke týmto spôsobom, určite vyskúšam - skvelý nápad.
*****

Pridaj komentár k receptu: