Pečené zemiaky s rozmarínom, citrónom a cesnakom fotorecept
Foto: tizian1cat
Jednu veľmi dobrú vec, čo som sa naučila od mojej rakúskej svokry je, že advent si užívam, teším sa na blížiace sa sviatky a Zobraziť celý popisJednu veľmi dobrú vec, čo som sa naučila od mojej rakúskej svokry je, že advent si užívam, teším sa na blížiace sa sviatky a namiesto lietania s mokrým vechťom po byte, lietam po webe a hľadám, čo mojej početnej rodine pripravím na sviatočný stôl. Tieto skvelé zemiačky ma zaujali tým, že ku rozmarínovo-cesnakovej klasike pribudol citrón. Výsledok naozaj stál za to. Treba vyskúšať. Keď nič iné, tak vám bude nenormálne voňať celá kuchyňa od tejto lahodnej kombinácie.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Zemiaky v šupke dobre umyjeme a dáme do vody zovrieť, po 2 minútach zlejeme vodu, necháme trochu vychladnúť, vysušíme. Rozkrojíme ich na polovice. Rozohrejeme si rúru na 190st.C.
- 2
Do pekáča dáme zemiaky, pridáme citróny nakrájané pozdĺžne na mesiačiky, cesnakové strúčiky, ktoré sme trošku popučili, vetvičky rozmarínu a tymianu. Mierne si zohrejeme kačaciu masť, aby bola tekutá, ale nie horúca. Prilejeme ju do pekáča a rukami všetko dobre premiešame, aby boli zemiaky obalené tukom. Posolíme a okoreníme.
- 3
Dáme do rúry piecť na 40 minút. V polovici pečenia vyberieme plech a zemiaky poobraciame.
- 4
Ja som na 90% mäsožravec bezprílohový, ale tieto krumple ma naozaj dostali. Chutili aj ohrievané na druhý den.
- 2
*****