Foto: shiculka
Recept som našla na internete a odkedy som ho vyskúšala, zemiaky už inak ani nepripravujem. Vhodné ako príloha alebo len tak s tatárskou omáčkou. Zobraziť celý popisRecept som našla na internete a odkedy som ho vyskúšala, zemiaky už inak ani nepripravujem. Vhodné ako príloha alebo len tak s tatárskou omáčkou. Spokojnost zaručená.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Rúru na pečenie si predhrejeme na 220 C. Umyté zemiaky pokrájame na menšie kocky. Zemiaky nešúpeme. Ja používam ružiaky, ale verím, že sa dajú použit akékolvek iné zemiaky s nie príliš hrubou šupkou.
-
2
Všetky uvedené suroviny pridáme k zemiakom.
-
3
Dôkladne premiešame. Najlepšie rukami (v gumenych rukaviciach ), ale ked sa vám nechce špinit riad, poslúži aj väčšie uzatváratelné PVC.
-
4
Pečieme pri 220C. Na pekáč, v ktorom zemiaky pečiem, zvyknem nastriekat olej, aby som predišla prípadnému prilepeniu. Asi po 30 minútach zemiaky jemne premiešame a pečieme dalších 15-25 minút do zlatova a chrumkava.
Ďakujem.