Pečené zemiaky s parmezánom fotorecept

shiculka - fotkashiculka, 17. mája 2012
Pečené zemiaky s parmezánom (fotorecept)
Foto: shiculka

Recept som našla na internete a odkedy som ho vyskúšala, zemiaky už inak ani nepripravujem. Vhodné ako príloha alebo len tak s tatárskou omáčkou. Zobraziť celý popisRecept som našla na internete a odkedy som ho vyskúšala, zemiaky už inak ani nepripravujem. Vhodné ako príloha alebo len tak s tatárskou omáčkou. Spokojnost zaručená.

4
porcie
10 minút
príprava
55 minút
na 220 °C

Suroviny

4 stredne velké
3 PL
1 čl
1/2 čl
2 čl
1/2-1 čl
4 PL strúhaný




Postup

  1. 1

    Rúru na pečenie si predhrejeme na 220 C. Umyté zemiaky pokrájame na menšie kocky. Zemiaky nešúpeme. Ja používam ružiaky, ale verím, že sa dajú použit akékolvek iné zemiaky s nie príliš hrubou šupkou.

    Pečené zemiaky s parmezánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky uvedené suroviny pridáme k zemiakom.

    Pečené zemiaky s parmezánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dôkladne premiešame. Najlepšie rukami (v gumenych rukaviciach ), ale ked sa vám nechce špinit riad, poslúži aj väčšie uzatváratelné PVC.

    Pečené zemiaky s parmezánom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pri 220C. Na pekáč, v ktorom zemiaky pečiem, zvyknem nastriekat olej, aby som predišla prípadnému prilepeniu. Asi po 30 minútach zemiaky jemne premiešame a pečieme dalších 15-25 minút do zlatova a chrumkava.

Diskusia k receptu

marianne69
Vyzeraju naramne,pecene zemiaky zboznuje muz,tak mu posuniem.Az na ten parmezan robime podobne,ale zrejme on im doda tu spravnu chut...
ejta
úžasné, už sa teším, kedy ich urobím
3sandra3
to sú aké zemiaky? Ako surové majú červenú šupku? Upečené sú mňamkové, vyskúšam tiež.
marikafil
Vďaka za recept, trošku som to prehnala so štipľavou paprikou, ale so šalátom to bolo výborné a manžel má také štipľavé rád. Určite zopakujeme:-)
shiculka
@3sandra3 : tieto zemiaky sa tu tuším volaju Red Bliss, ale su to klasicke ružiaky, predpokladám, že je možné použit akékolvek iné.
miis
4 zemiaky na 4 porcie? To mám byť sýta z jedného zemiaka? Vyzerajú tak úžasne, že by som ich zjedla veľa, veľa,veľa...
nazarboncuk
sú skvelé, chrumkavé. dnes som ich robila z nových zemiačkov s údenou paprikou. Vrelo odporúčam všetkým!
evanaaa
Pozerám, pozerám, veď sú to jablká, hľadám v surovinách, to sa robia so zemiakmi? Až potom som zistila, že sú to ružiaky. My sme dvaja, ale robím aj z dvoch kíl. A popaprikujem vždy, či sú v rúre alebo na panvici, mám aj údenú papriku, dávam aj mletú rascu, cibuľkové fliačky ( to je suš. cibuľka, jemne granulovaná, z Čiech), niekedy suš.pažítku......sú dobré, ale tak ako ty, som nerobila, musím vyskúšať!
elica
Naozaj vynikajúce, trošku sa mi prilepili na pekáč, ale to nič :)
Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia