Pečené zemiaky s parmezánom (fotorecept)

Autor receptu: shiculka

Recept som našla na internete a odkedy som ho vyskúšala, zemiaky už inak ani nepripravujem. Vhodné ako príloha alebo len tak s tatárskou omáčkou. Spokojnost zaručená.

4
porcie
10 minút
príprava
55 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru na pečenie si predhrejeme na 220 C. Umyté zemiaky pokrájame na menšie kocky. Zemiaky nešúpeme. Ja používam ružiaky, ale verím, že sa dajú použit akékolvek iné zemiaky s nie príliš hrubou šupkou.
  2. Všetky uvedené suroviny pridáme k zemiakom.
  3. Dôkladne premiešame. Najlepšie rukami (v gumenych rukaviciach ), ale ked sa vám nechce špinit riad, poslúži aj väčšie uzatváratelné PVC.
  4. Pečieme pri 220C. Na pekáč, v ktorom zemiaky pečiem, zvyknem nastriekat olej, aby som predišla prípadnému prilepeniu. Asi po 30 minútach zemiaky jemne premiešame a pečieme dalších 15-25 minút do zlatova a chrumkava.