Pečené zemiaky s parmezánom (fotorecept)
Autor receptu: shiculka
Recept som našla na internete a odkedy som ho vyskúšala, zemiaky už inak ani
nepripravujem. Vhodné ako príloha alebo len tak s tatárskou omáčkou. Spokojnost
zaručená.
4 porcie |
10 minút príprava |
55 minút na 220 °C |
Postup
- Rúru na pečenie si predhrejeme na 220 C.
Umyté zemiaky pokrájame na menšie kocky. Zemiaky nešúpeme. Ja používam ružiaky, ale verím, že sa dajú použit akékolvek iné zemiaky s nie príliš hrubou šupkou.
- Všetky uvedené suroviny pridáme k zemiakom.
- Dôkladne premiešame. Najlepšie rukami (v gumenych rukaviciach ), ale ked sa vám nechce špinit riad, poslúži aj väčšie uzatváratelné PVC.
- Pečieme pri 220C. Na pekáč, v ktorom zemiaky pečiem, zvyknem nastriekat olej, aby som predišla prípadnému prilepeniu.
Asi po 30 minútach zemiaky jemne premiešame a pečieme dalších 15-25 minút do zlatova a chrumkava.