Pečené zemiaky s klobáskami, slaninkou a zeleninou

ruby78 - fotkaruby78, 23. januára 2013
Pečené zemiaky s klobáskami, slaninkou a zeleninou
Foto: ruby78

Toto jedlo je velmi dobré, chutné a hlavne rýchle...

4
porcie
15 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na mesiačiky, cibulu tak isto na mesiačiky,cesnak pokrájame na menšie kúsky, pridáme červenú papriku nakrájanu, dáme na plech, osolime, pridáme čierne korenie, vegetu, mletú papriku, provensálske korenie, trošičku oleja pridáme, dobre premiešame aby sa všade dostalo korenie..plech dáme do vyhriatej truby na 180C stupňnov, kým zemiaky nezmäknú. Počas pečenia párkrát premiešame.

  2. 2

    ked su zemiaky mäkké, pridáme nakrájanu slaninku, obyčajné párky a domácu klobásku a pečieme ešte približne 10 minut dochrumkava. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

maskrtka
tak to je urcite pochutka, doma teke vsetci oblubujeme.... coskoro vyskusam :)))
hanka111
...taketo recepty mam rada, jednoduche, rychle a chutne....
margaretka28
@dodo46 , si môj človek, ani ja nejem párky a veci podobné, ale domáca klobáska môže byť.:-)Aj tie zemiaky si spravím, len tie párky vynechám.:-)
denyany
výborné! robievam síce bez párkov, ale zato s domácou klobáskou. ak mám, pridám aj surovú mrkvu alebo petržlen, je to potom zaujímavejšie, pestrejšie...
rajnica
Fajn, ale na plech dáme papier na pečenie a nekazíme párkami ani paprikou!
ruby78
milá rajnica, no hej, ako komu, nám chuti pečená paprika a párky dávam kvôli deťom..:)
frezia68
Radi robievame na chate,rýchly a bezpracný obed,či večera :-)
afataga
prave kvoli detom by som parky nedavala, mas predstavu z coho sa vyrabaju? ak nie, trochu pogoogli a budes velmi prekvapena
ruby78
áno mám predstavu ale daju sa dostať už aj kvalitné parky,,a ked deti lúbia...okrem párok, je kopa potravin, ktoré zjeme a nemali by sme!!! :)
mesiar50
Vypadá to skvelo.Rýchly obedík,mne sa to pozdáva.

Obyčajné párky zloženie :
meso z br.hláv
hovedzie predné
kožová emulzia,kurací separát,suchý lad,(alebo voda)
koreniny,rýchlo sol,hrubá múka.
Okrem iných mesiarských prác som pracoval 12 r.
rokov ako technik miešač mes.výrobkov.
každý podnik resp.s.r.o. má svoje
odkúpené licencie kde je uvedené z čoho výrobok pozostáva atď.Samozrejme nemusí to byť totožné z
mojim popisom.Ale povečšine platí, že kvalita sa odráža
na cene výrobku.
mesiar50
Tieto horevyšie popísané ingrediencie sa bežne
používajú EU štátoch vo veškerých tepelne opracovaných mes.výrobkoch.resp.párkoviny mekké salámy.Náhrady ako kožová emulzia a separáty sa v trvanlivých výrobkoch nenachádza.Zakázané sú separáty z hovedzieho dobytka,koz a oviec.K voli (BSE)-ak to niekoho ukludní ja som tie výrobky ochutnával cez 12 r.a ešte žijem ako vidíte
Prajem pekný víkend
1x ilusa
slawi
Jeee tiez takuto dobrotku robievam moja mama to ma velmi rada :)