Pečené zemiaky na grile

bojar - bez fotkybojar, 23. júna 2015

Tento recept som si vymyslel - vypracoval ako Marian Labuda vo filme Vesničko má středisková - najlepšie pivo je zo siedmeho schodu.

Suroviny

1 kg
0,10 kg
2 ks
2-3 strúčiky
0,15-0,20 kg
1 ks
na špic noža




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nakrájam na kolieska, cibuľu nakrájam na hrubšie, slaninku na plátky, klobásu na kolieska a papriku na plátky. Všetko, vrátane korenín a oleja zamiešam v mise a bolám jednotlivé porcie do alobalu a to 2x. Vložím to do rozohriatého grilu a zakryté pečiem a drevenom uhlí 35 min. Asi 4x to obrátim a máme super večeru. Bez klobásky to robím ako prílohu k grilovanému mäsu, alebo ražníkom, ktoré kým sa pečú zemiaky ugrilujem v záhradnom krbe. Podávame to rovno na alobale a ako prílohola može byť hlávkový šalát.

  2. 2

    Alobal na zakrútenie.

Diskusia k receptu

kakao
Recept na úrovni postupu na prípravu gumovej plastelíny.
1x kakao
evanaaa
Mne sa to pozdáva, na rozdieľ iných, ktorí len čakajú na príležitosť niekoho ponížiť, skritizovať, pritom ani neskúsili spraviť, nieto ešte posúdiť, ako to chutí, však, @kakao , podľa tvojho profilu si asi gurmán, ale okrem spomínaného si ešte recept nepridal, aby si ukázal, ako treba správne variť.
amelie
@bojar , keď som bola dieťa, otec ma občas vzal na ryby a takto piekol zemiaky - bez klobásky - v popole pahreby, zabalené do pergamenu a niekoľkých vrstiev novín, v ďalšom balíčku sa piekli ryby... Na chvíľku si mi oživil detstvo... Ďakujem. Tvoj recept sa mi veľmi páči:-)))*****
alenka25
@kakao , tesime sa na nejake tvoje recepty, aby sme vsetci vedeli, ako ma vyzerat spravny recept, spravne vyzerajuce jedlo, spravny postup, a atd atd atd....
@bojar , presne takto pripravujeme recept aj my, uz ako male deti sme si toto robili vzdy na opekacke :) super, ze si to tu pridal, ozivil si mi spomienky :)
bojar
odkaz pre kakao
netráp sa komu není z hůry dáno v apatiece nenakoupí
1x haji
mijaita
@kakao nechapu, tohle se bezne dela u vody na grilech nebo na ohynku kdyz je rost. Tohle se ti teda vubec nepovedlo. @bojar mavam, my se vzdycky o to poprali a tak delame kazdemu vlastni balicek :-) Ono to neni az tak recept, jako navod jak si vyrobit dobrutku, vid?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia