Pečené stehienko z mladého kozliatka fotorecept
Foto: mariaklara
Recept mám od mojej dcéry, doma chovajú kozliatka, ja som ochutnala len kúsok, zato môj manžel si pochutnal až, až....
4 - 5
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
60 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Pripravíme si:
-
2
Maslo rozpustíme, pridáme šťavu z citróna, pridáme pretlačený cesnak.
-
3
Touto marinádou potrieme stehno.
-
4
Zabalíme do alobalu a dáme piecť asi na 30 - 40 min.
-
5
Potom pridáme očistené zemiaky, pod zemiaky pridáme masť, posypeme koreniacou zmesou na zemiaky a spolu pečieme. Keď sú zemiaky do polovice upečené, stehno odbalíme.
-
6
Pripravíme si smotanu s vajíčkami, osolíme, polejeme stehno a ešte chvíľu do ružova zapečieme. Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť !
Diskusia k receptu