Pečené stehienko z mladého kozliatka (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Recept mám od mojej dcéry, doma chovajú kozliatka, ja som ochutnala len kúsok, zato môj manžel si pochutnal až, až....
4 - 5 porcie |
10 minút príprava |
60 minút na 150 °C |
Postup
- Pripravíme si:
- Maslo rozpustíme, pridáme šťavu z citróna, pridáme pretlačený cesnak.
- Touto marinádou potrieme stehno.
- Zabalíme do alobalu a dáme piecť asi na 30 - 40 min.
- Potom pridáme očistené zemiaky, pod zemiaky pridáme masť, posypeme koreniacou zmesou na zemiaky a spolu pečieme. Keď sú zemiaky do polovice upečené, stehno odbalíme.
- Pripravíme si smotanu s vajíčkami, osolíme, polejeme stehno a ešte chvíľu do ružova zapečieme. Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť !