Pečené jablká

Pečené medové jablká s mandľami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci povaríme vermút a med do zhustnutia. Pridáme hrozienka, odstavíme a necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme na 170 °C. V mise zmiešame nastrúhanú kôru z pomaranča, šťavu z pomaranča, cukor a škoricu.
  2. Jablká zbavíme jadrovníka a vodorovne nakrájame na tenké plátky tak, aby sme ich vedeli neskôr opäť spojiť. Každý plátok obalíme z oboch strán pomarančovou zmesou a zložíme do pôvodného tvaru jablka a vložíme do zapekacej misy.
  3. Hrozienka vyberieme z medového sirupu a zmiešame s nasekanými a opraženými mandľami. Naplníme nimi otvory v jablkách a pokvapkáme medovým sirupom a pomarančovou šťavou. Pečieme za občasného polievania šťavou asi 30–40 minút. Podávame s mascarpone alebo kopčekom zmrzliny.