Pečené kura s marinádou (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Takto pripravené kuriatko je skvelé, šťavnaté.

4
porcie
20 minút
príprava
40-50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu nakrájame na prúžky.
  2. Kuriatko umyjeme a naporcujeme. Položíme ho do pekáča.
  3. Zoberieme si misku, do ktorej budeme pridávať jednotlivé prísady na marinádu- začneme cibuľou a prelisovaným cesnakom.
  4. pridáme jemný( alebo aj pikantný) kečup...
  5. ...worchestrovú omáčku...
  6. ...ocot, červenú mletú papriku...
  7. Potom pridáme soľ a vodu.
  8. ...poprášime mletým čiernym korením...
  9. ...prilejeme olej (môže byť aj rozpustené maslo).
  10. Všetko dôkladne premiešame. Marináda je hotová.
  11. Touto marinádou polejeme porcie kuriatka.
  12. Pekáč s kuriatkom dáme do rúry a pečieme, kým nie je pekne zapečené.
  13. Podávame s ryžou, zemiakmi , ako to kto rád. Po upečení hneď vyberte, ja som nevybrala, len zakryla alobalom a ono sa to takto dopieklo:) Dobrú chuť.