Pečené kura s marinádou (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Takto pripravené kuriatko je skvelé, šťavnaté.
4 porcie |
20 minút príprava |
40-50 minút na 200 °C |
Postup
- Cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu nakrájame na prúžky.
- Kuriatko umyjeme a naporcujeme. Položíme ho do pekáča.
- Zoberieme si misku, do ktorej budeme pridávať jednotlivé prísady na marinádu- začneme cibuľou a prelisovaným cesnakom.
- pridáme jemný( alebo aj pikantný) kečup...
- ...worchestrovú omáčku...
- ...ocot, červenú mletú papriku...
- Potom pridáme soľ a vodu.
- ...poprášime mletým čiernym korením...
- ...prilejeme olej (môže byť aj rozpustené maslo).
- Všetko dôkladne premiešame. Marináda je hotová.
- Touto marinádou polejeme porcie kuriatka.
- Pekáč s kuriatkom dáme do rúry a pečieme, kým nie je pekne zapečené.
- Podávame s ryžou, zemiakmi , ako to kto rád. Po upečení hneď vyberte, ja som nevybrala, len zakryla alobalom a ono sa to takto dopieklo:) Dobrú chuť.