Pečené kolená na čiernom pive

Autor receptu: bojar

Túto dobrotu pripravujeme čas od času pre vačšiu spoločnosť dobrých priateľov jedákov

8 - 10
porcií
20 - 30 minút
príprava
180 - 240 minút
na 150 - 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kožu kolienok narežene - ja to mám najradšej na štvorce cca 3 cm, od hora prešpikujeme cesnakom netreba sa báť vačšieho množstva, nasolíme posypeme rascou a necháme odležať v chladničke - ja nechávam pol dňa. Potom ich dáme do hlbokého pekára, podlejeme pivom druhou polovicou pekára zakryjeme a šup stým do vyhriatej rúry, pečieme za občasného polievania výpekom do meka - až sa začne masko odelovať od kosti ( cca 2,5 - 3 hod) potom odkryjeme a zapečieme tak aby kožička pekne zružovela. Podávame s chlebom, horčicou a chrenom. (tam bde teraz žijem - Mělnícko sa strůhaný chren zmieša so strúhaným jablkom a zaleje sladkokyslým nálevom hovorý sa tomu "vejmrda").
  2. Jedlíci sa posadia okolo stola s pekárom a potom nastane "kŕmenie dravej zvery". Aby nám nebolo špatne dáme si k tomu pohárik - alebo dva dobrej Spišskej borovičky a zalievame dobrým pivkom