Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou fotorecept
Foto: mysiacik
Už pomaličky začínam rozmýšľať, čo spraviť ako pochúťku na Silvestra. Tieto srdiečka sú na večerné pojedanie jednoducho úžasné.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Najlepšie by bolo kebyže sú zemiaky a karfiol v pomere 1:2, teda aby bolo karfiolu viac. Karfiol si dáme variť do osolenej vody, až kým nie je mäkký. Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame na strúhadle, pridáme vidličkou rozmačkaný karfiol, nakrájanú petržlenovú vňať, troška oleja, osolíme, okoreníme, pridáme vajíčka a zahustíme múkou. Na plech si dáme papier na pečenie a cez vykrajovátko v tvare srdiečka ukladáme placky na papier.
-
2
Takto vytvorené srdiečka dáme piecť na 190 stupňov, najprv na 20 minút, vytiahneme a na srdiečka poukladáme plátkový syr, nakrájanú rajčinu a cuketku a na vrch opäť syr, dáme zapiecť, až kým nie je syr pekne sfarbený dohneda.
-
3
Vytiahneme, necháme vychladnúť a môžme večerať. Na placky môžme kľudne použiť, čo máme radi. Môžme z nich urobiť aj mini pizzky s oreganom, domácim kečupom, šunkou a všetkým a aby som nezabudla, kto má rád cesnak, može do receptu pridať koľko mu chutí.
Som rada ze sa paciii... Dufam ze budu aj tak chutit