Karfiolové placky
Karfiolové placky

Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou fotorecept

mysiacik - fotkamysiacik, 2. decembra 2017
Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou (fotorecept)
Foto: mysiacik

Už pomaličky začínam rozmýšľať, čo spraviť ako pochúťku na Silvestra. Tieto srdiečka sú na večerné pojedanie jednoducho úžasné.

12
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

2 ks veľký
5 ružičiek
 čerstvá
2 ks
 (alebo klasická)
2 ks
1 ks
 plátkový

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najlepšie by bolo kebyže sú zemiaky a karfiol v pomere 1:2, teda aby bolo karfiolu viac. Karfiol si dáme variť do osolenej vody, až kým nie je mäkký. Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame na strúhadle, pridáme vidličkou rozmačkaný karfiol, nakrájanú petržlenovú vňať, troška oleja, osolíme, okoreníme, pridáme vajíčka a zahustíme múkou. Na plech si dáme papier na pečenie a cez vykrajovátko v tvare srdiečka ukladáme placky na papier.

    Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto vytvorené srdiečka dáme piecť na 190 stupňov, najprv na 20 minút, vytiahneme a na srdiečka poukladáme plátkový syr, nakrájanú rajčinu a cuketku a na vrch opäť syr, dáme zapiecť, až kým nie je syr pekne sfarbený dohneda.

    Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vytiahneme, necháme vychladnúť a môžme večerať. Na placky môžme kľudne použiť, čo máme radi. Môžme z nich urobiť aj mini pizzky s oreganom, domácim kečupom, šunkou a všetkým a aby som nezabudla, kto má rád cesnak, može do receptu pridať koľko mu chutí.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: