Pečené kuracie stehná
Pečené farmárske horné kuracie stehná
Autor receptu: marienka44
Jednoduché a chutné jedlo.
5 porcií |
30 minút príprava |
75 minút na 160 °C |
Postup
- Kuarcie stehná umyjeme a osušíme papierovou kuchynskou utierkou. Počet stehien závisí od počtu stravníkov. Primerane jemne osolíme a okoreníme. Iné korenie som nepoužila, ale vhodné je aj iné korenie na hydinu. Každé stehno osobitne pokvapkáme olivovým olejom a vmasírujeme ho do mäsa. Každý kus mäska obalíme plátkami anglickej slaniny alebo inej prerastenej slaniny. Konce slaniny upevníme špáradlami, aby sa počas pečenia nezosunuli. Necháme chvíľu odležať.
- Na spodok pekáčika (môj obľúbený rímsky) rovnomerne uložíme na kolieska pokrájanú cibuľu. Na ňu poukladáme obalené stehná a podlejeme trochou vody. Pečieme prikryté pomaly, najprv pri 160 stupňoch asi 1 hodinu. Potom snímeme veko, stehná polejeme výpekom a pečieme odokryté ďalších asi 15 minút. Na záver pre získanie farby zapneme gril na cca 2 minúty.
- Ako prílohu som si zvolila dusenú guľatú ryžu a na pare udusenú mrazenú zeleninu. A k tomu varenú cviklu bez roboty. Dostať ju kúpiť v potravinových reťazcoch, je predvarená a v sáčku. Myslím, že je vyrobená v Španielsku. Cvikla má blahodárne účinky na naše telo, napr. aj na psoriázu, chudokrvnosť ap.