Pečené kuracie stehná

Pečené farmárske horné kuracie stehná

Autor receptu: marienka44

Jednoduché a chutné jedlo.

5
porcií
30 minút
príprava
75 minút
na 160 °C

Postup

  1. Kuarcie stehná umyjeme a osušíme papierovou kuchynskou utierkou. Počet stehien závisí od počtu stravníkov. Primerane jemne osolíme a okoreníme. Iné korenie som nepoužila, ale vhodné je aj iné korenie na hydinu. Každé stehno osobitne pokvapkáme olivovým olejom a vmasírujeme ho do mäsa. Každý kus mäska obalíme plátkami anglickej slaniny alebo inej prerastenej slaniny. Konce slaniny upevníme špáradlami, aby sa počas pečenia nezosunuli. Necháme chvíľu odležať.
  2. Na spodok pekáčika (môj obľúbený rímsky) rovnomerne uložíme na kolieska pokrájanú cibuľu. Na ňu poukladáme obalené stehná a podlejeme trochou vody. Pečieme prikryté pomaly, najprv pri 160 stupňoch asi 1 hodinu. Potom snímeme veko, stehná polejeme výpekom a pečieme odokryté ďalších asi 15 minút. Na záver pre získanie farby zapneme gril na cca 2 minúty.
  3. Ako prílohu som si zvolila dusenú guľatú ryžu a na pare udusenú mrazenú zeleninu. A k tomu varenú cviklu bez roboty. Dostať ju kúpiť v potravinových reťazcoch, je predvarená a v sáčku. Myslím, že je vyrobená v Španielsku. Cvikla má blahodárne účinky na naše telo, napr. aj na psoriázu, chudokrvnosť ap.