Pečené bravčové karé s horčicovou omáčkou fotorecept

macusa - fotkamacusa, 23. septembra 2011
Pečené bravčové karé s horčicovou omáčkou (fotorecept)
Foto: macusa

Dnes ráno môj chlap len čo otvoril oči, zahlásil, že chce pečené bravčové. Pokazil mi plány! Chcela som niečo lahké zeleninové a on takto... No čo pre neho nespravím? :) Určite bravčové na podobný alebo dokonca rovnaký spôsob pripravujete, ale ako inšpirácia na víkend môže byť, no nie? ;)

2 - 3
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g
  , bobkový list
  - strúčiky
Omáčka:
1 lyžica
1 dcl
1 - 2 lyžice
3 dcl ( prípadne pol kocky bujónu rozpustenej v 3 dcl vody)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové karé si "zatiahneme" na oleji zo všetkých strán.

    Pečené bravčové karé s horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Preložíme do pekáča, obalíme v provensálskych bylinkách, pokoreníme a posolíme, pridame bobkové listy, obložime nelúpanými strúčikmi cesnaku ( podľa chuti ) a polejeme olejom ktorý sme predtým použili pri "zatahovaní". Prilejeme asi 1 - 1,5 dcl vody . Prikryjeme alobalom a šup do rúry vyhriatej na 200°C. Takto prikryté pečieme cca 30 minút. Po 30 minútach odokryjeme a pečieme dalšiu pol hodinu. Mäso som nepodlievala a ani nepolievala výpekom - nebolo to potrebné.

    Pečené bravčové karé s horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Horčicovú omáčku pripravíme nasledovne. Na oleji si opražíme kopcovitú lyžicu hladkej múky.

    Pečené bravčové karé s horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme 1 dcl mlieka a ked nám začne "bešamel" hustnúť pridáme 3 dcl vývaru ( kedže som prave nemala čerstvý, rozpustila som si pol kocky bujonu v 3 dcl vody ) poriadne premiešame aby bola omáčka hladká.

    Pečené bravčové karé s horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po chvílke, ked začína hustnúť pridáme 1 - 2 lyžice horčice ( dajte radšej jednu, ak Vám bude málo dajte aj druhú ). Nepridávala som soľ ani korenie, ale chuť závisí od horčice ktorú použijete. Poriadne premiešame a necháme zovrieť.

    Pečené bravčové karé s horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po hodine sa nám "prasačinka" takto krásne upiekla.

    Pečené bravčové karé s horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A takto vyzerá z vnútra : šťavnatá, mäkkučká, jemne ružová...

    Pečené bravčové karé s horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na plátky mäsa sme si rozotreli upečené strúčky cesnaku a preliali horčicovou omáčkou. Ako príloha sa hodia pečené zemiaky a chladené pivo. :)

    Pečené bravčové karé s horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

mira80
Dnes sme vyskusali. Uuuzasna mnamka! Ukladame, budeme robit casto:-)