Pečená zelenina (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Pečená zelenina patrí k mojim obľúbeným jedlám. Dá sa jesť ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu.

2-4
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
na 175 °C

Postup

  1. Zeleninu očistíme a umyjeme. Zeleninu vyberám podľa chuti a možností nášho obchodu. Najradšej máme mrkvu, petržlen, cibule (bielu aj červenú), cukinu a samozrejme cviklu. Bez nej sa žiadna pečená zelenina nezaobíde.
  2. Nakrájame na približne rovnaké kúsky, jemne osolíme, pridáme grilovacie korenie, trochu oleja a podlejeme pohárom vody.
  3. Prikryté alobalom pečieme vo vyhriatej rúre. Dĺžka tepelnej prípravy sa riadi druhmi a veľkosťou použitej zeleniny.
  4. Hotové podávame buď ako samostatné jedlo so smotanovým dipom (smotanu ochutíme bylinkovou soľou) alebo ako prílohu k rôznym druhom mias. Pečená zelenina je vhodná aj pri redukčnej diéte.