Pečená zelenina (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Pečená zelenina patrí k mojim obľúbeným jedlám. Dá sa jesť ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu.
2-4 porcie |
10 minút príprava |
30-40 minút na 175 °C |
Postup
- Zeleninu očistíme a umyjeme. Zeleninu vyberám podľa chuti a možností nášho obchodu. Najradšej máme mrkvu, petržlen, cibule (bielu aj červenú), cukinu a samozrejme cviklu. Bez nej sa žiadna pečená zelenina nezaobíde.
- Nakrájame na približne rovnaké kúsky, jemne osolíme, pridáme grilovacie korenie, trochu oleja a podlejeme pohárom vody.
- Prikryté alobalom pečieme vo vyhriatej rúre. Dĺžka tepelnej prípravy sa riadi druhmi a veľkosťou použitej zeleniny.
- Hotové podávame buď ako samostatné jedlo so smotanovým dipom (smotanu ochutíme bylinkovou soľou) alebo ako prílohu k rôznym druhom mias. Pečená zelenina je vhodná aj pri redukčnej diéte.