Pečená treska s vanilkovým pyré a baby karotkou

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 19. augusta 2010
Pečená treska s vanilkovým pyré a baby karotkou
Foto: Marek Velček
4
porcie

Suroviny

800 g filiet
400 g
1 struk
1 dl
300 g
1 ks
3 ks
 podľa chuti
50 g
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tresku opracujeme, nakrájame na porcie, osolíme a opečieme z jednej strany do hotova. Zemiaky ošúpeme, nakrájame, osolíme, pridáme čerstvú vanilku (vanilku rozkrojíme a vyškriabeme zrniečka), osolíme a uvaríme.

  2. 2

    Po uvarení scedíme, pripravíme zemiakové pyré s maslom a mliekom. Krevety opláchneme, speníme ich na masle so šalotkou, pórom, pridáme likér Pernod, šľahačku a varíme, redukujeme asi 30 minút.

  3. 3

    Po uvarení prepasírujeme, podľa potreby dohustíme maslom a krátko zredukujeme. Baby karotku očistíme, krátko povaríme v osolenej vode a podávame. Na dozdobenie použijeme limetku.

  4. 4

    Náš tip: Treska má jemné mäso a aby sme ho nevysušili, tepelnú úpravu zbytočne nepredlžujeme.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Zvláštny recept, sama by som ho nerobila, ale ochutnala by som ho. Len nechápem to s tou vanilkou, je to trochu nejasne podané. To ju pridáme pri varení do zemiakov, alebo...? Len škoda tej vanilky, je drahá , to by musela stáť 1 euro, aby som toto vyskúšala.
Nie som fanúšikom týchto aranžmánov a la porcia na jedno zahryznutie, ale viem si predstaviť, že to chutí výborne.