Pečená ryba

Autor receptu: orchidea

Jednoduchá a rýchla príprava akejkoľvek ryby... stojí za vyskúšanie.

Suroviny

Postup

  1. Rybu, ja som použila tak mnohými zatracovaného pangasiusa, nám doma chutí a neverím tým tvrdeniam čo sa píšu... Takže rybu som nechala rozmraziť, naporcovala som ju a pokvapkala citrónovou šťavou,... to som v surovinách zabudla uviesť, ale ak nemáte citrón doma nemusíte ho utekať kupovať. Rybku som nechala chvíľu odpočívať.
  2. Potom som ju posolila, posypala korením na ryby a uložila do misky z jenského skla, ktorú som dobre vytrela maslom. Vajíčka som rozšľahala vidličkou a zaliala rybu v miske, posypala som strúhankou a vrch som obložila plátkami masla.
  3. Rybu som piekla pri teplote 190 stupňov asi 40 minút, kým sa neurobila pekná chrumkavá kôrka.
  4. Ako prílohu som sa rozhodla urobiť rýchly zemiakový šalát. Pre tých ktorí ho nepoznajú aspoň stručne postup: Zemiaky som uvarila v šupke a očistila som ich. Nákrájala som ich na kolieska, pridala som nadrobno nakrájanú cibuľu (malo by jej byť viac, ale pravdaže ak niekto cibuľu nemusí tak podľa chuti), zaliala som horúcim nálevom pripraveným z: vody, cukru, soli, octu, korenia a horčice. Premiešala som, pridala som nakrájané kyslé uhorky, tiež podľa toho ako kto má rád, všetko som premiešala a nechala postáť. Keď šalát už nebol teplý, pridala som kelímok kyslej smotany.
  5. Nech vám chutí!