Pečená mrkvička s bylinkami a chardonnay

Autor receptu: hongy

Milujem toto jedlo vyrobené z mladej mrkvičky, rýchle, stvorené na ľahkú večeru.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 200-220 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru rozohrejeme na 200 °C. Pripravíme si alobal. Dáme ho dvojmo. Mrkvičku, čerstvý tymián, maslo dáme do stredu alobalu. Zdvihneme boky a prilejeme biele víno chardonnay, posolíme, pokoreníme. Z alobalu urobíme uzavretý balíček.
  2. Pečieme v rozohriatej rúre asi 45 minút, kým mrkva nezmäkne. Ak su mrkvičky väčšie, prípadne ak sa robí zo staršej, treba nechať do hodinky piecť.
  3. Maslo a víno vytvoria fantastickú omáčku. Podávame s čerstvou bagetkou. Dobrú chuť.