Pečená mrkvička s bylinkami a chardonnay
Autor receptu: hongy
Milujem toto jedlo vyrobené z mladej mrkvičky, rýchle, stvorené na ľahkú večeru.
4 porcie |
10 minút príprava |
45 minút na 200-220 °C |
Postup
- Rúru rozohrejeme na 200 °C. Pripravíme si alobal. Dáme ho dvojmo. Mrkvičku, čerstvý tymián, maslo dáme do stredu alobalu. Zdvihneme boky a prilejeme biele víno chardonnay, posolíme, pokoreníme. Z alobalu urobíme uzavretý balíček.
- Pečieme v rozohriatej rúre asi 45 minút, kým mrkva nezmäkne. Ak su mrkvičky väčšie, prípadne ak sa robí zo staršej, treba nechať do hodinky piecť.
- Maslo a víno vytvoria fantastickú omáčku. Podávame s čerstvou bagetkou.
Dobrú chuť.