Pečená mrkva s petržlenom

Autor receptu: marisee

Zeleninová príloha netradičnej chuti

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180°C (teplovzduch na 160°C). Mrkvu a petržlen povarte vo vriacej vode po dobu 10-15 minút, kým nezačnú mäknúť, ale sú stále trochu chrumkavé. Vyberte a osušte.
  2. Rozložte mrkvu a petržlen na plech, pokvapkajte olejom a octom, potom posypte cukrom. Dochuťte soľou a korením.
  3. Potom pečte asi 45 minút, príležitostne otáčajte, kým cukor neskaramelizuje a mrkva nie je mäkká. Mrkvu podávajte samotnú ako predjedlo alebo ako prílohu.
  4. Ak ju zmiešate s rukolou, syrom feta a trochou olivového oleja, vytvoríte vynikajúci teplý šalát.