Pečená mrkva s petržlenom
Autor receptu: marisee
Zeleninová príloha netradičnej chuti
4 porcie |
10 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C (teplovzduch na 160°C).
Mrkvu a petržlen povarte vo vriacej vode po dobu 10-15 minút, kým nezačnú mäknúť, ale sú stále trochu chrumkavé. Vyberte a osušte.
- Rozložte mrkvu a petržlen na plech, pokvapkajte olejom a octom, potom posypte cukrom. Dochuťte soľou a korením.
- Potom pečte asi 45 minút, príležitostne otáčajte, kým cukor neskaramelizuje a mrkva nie je mäkká. Mrkvu podávajte samotnú ako predjedlo alebo ako prílohu.
- Ak ju zmiešate s rukolou, syrom feta a trochou olivového oleja, vytvoríte vynikajúci teplý šalát.