Pečená makrela (fotorecept)

Autor receptu: methi

Rybky su cerstve od miestnych rybarov. Tentokrat som zvolila jednoduchu, rychlu pripravu.

10-15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cerstva, dobra ryba musi mat leskle oci...
  2. ... ruzove ziabre a ked do nej vtlacite prst, nesmie v nej zostat jamka, ale sa musi maso vratit naspat. No a samozrejme nesmie smrdiet.
  3. Na cistenie ryb vobec nie som odbornik. Takze som ju len vypitvala, snazila sa odrezat vsetky plutvy a poriadne poumyvala pod tecucou vodou. Na bruchu som ju rozrezala. Na kozi som urobila zarezy a rybu nasolila, aj vnutro.
  4. Potom som ju pokvapkala citronovou stavou, aj vnutro. Dovnutra som dala tolko bazalky, co sa voslo, vlozila som par platkov citrona.
  5. Do zarezov na kozi som strcila prekrojene cesnaky.
  6. Rybu som ulozila na pekac potrety olivovym olejom. Aj rybku som pokvapkala olivovym olejom.
  7. Ruru som vyhriala na 200st. a rybu som piekla 10 minut. Potom este chvilku nechala pod grilom.
  8. Ako prilohu si mozete zvolit roznu listovu zeleninu, paradajky, vas oblubeny salat s cerstvej zeleniny.