Pečená krkovička so zemiakovými pyštekmi (fotorecept)

Autor receptu: jack

Dnes som sa rozhodla pre krkovičku s netradičnou prílohou. Už som tie pyšteky tu na drvená Vareche videla, ale našla som ich aj vo svojej knihe receptov.

90+30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Krkovičku umyjeme, narežeme na hrubšie rezne, troška naklepeme a posypeme koreninami a pokvapkáme olejom. Necháme troška postáť (pol hoďku) a potom rozložíme na plech, posypeme cibuľou nakrájanou na mesiačiky, cesnakom prekrojeným napoly, podlejjeme vývarom.
  2. Zakryjeme alobalom a pečieme asi 1,5 hodiny. Pred dopečením alobal odkryjeme a dopečieme do červena.
  3. Zemiakové pyšteky: Zemiaky uvaríme do mäkka. Scedíme, popučíme s maslom, pridáme horúcu smotanu, vajce a vyšľaháme do peny. Nakoniec vmiešame Solamyl. Zemiakovú penu dáme do cukrárskeho vrecka a ozdobným nadstavcom striekame pyšteky na plech vyložený papierom.
  4. Upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a opražíme spolu s vňaťkou (alebo pažítkou) na troche oleja. Osolíme a polejeme ňou upečené pyšteky.
  5. Môžu sa jesť aj tak osamote alebo ako príloha k pečenému mäsku. Je to na vás. Dobrú chuťku.