Pečená krkovička so zemiakovými pyštekmi (fotorecept)
Autor receptu: jack
Dnes som sa rozhodla pre
krkovičku s netradičnou
prílohou. Už som tie pyšteky tu na
drvená Vareche videla, ale našla som ich
aj vo svojej knihe receptov.
Postup
- Krkovičku umyjeme, narežeme na hrubšie rezne, troška naklepeme a posypeme koreninami a pokvapkáme olejom. Necháme troška postáť (pol hoďku) a potom rozložíme na plech, posypeme cibuľou nakrájanou na mesiačiky, cesnakom prekrojeným napoly, podlejjeme vývarom.
- Zakryjeme alobalom a pečieme asi 1,5 hodiny. Pred dopečením alobal odkryjeme a dopečieme do červena.
- Zemiakové pyšteky: Zemiaky uvaríme do mäkka. Scedíme, popučíme s maslom, pridáme horúcu smotanu, vajce a vyšľaháme do peny. Nakoniec vmiešame Solamyl. Zemiakovú penu dáme do cukrárskeho vrecka a ozdobným nadstavcom striekame pyšteky na plech vyložený papierom.
- Upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a opražíme spolu s vňaťkou (alebo pažítkou) na troche oleja. Osolíme a polejeme ňou upečené pyšteky.
- Môžu sa jesť aj tak osamote alebo ako príloha k pečenému mäsku. Je to na vás. Dobrú chuťku.