Pečená kačica

Pečená kačica

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. Kačicu najprv dobre umyjeme. Doma ju stále pečieme vcelku, takže si pripravíme väčší pekáč.
  2. Kačicu dobre osolíme (aj z vnútra). Jablko umyjeme a celé vložíme do vnútra kačice. Nešúpeme ho, lebo ináč sa rozpadne.
  3. Podľa chuti môžeme posypať rascou (10-15 semienok). Kačicu v pekáči podlejeme vodou. Zvyknem dať asi 2 cm vody.
  4. Prikryjeme a pečieme 1 hodinu na 200 °C. Následne ju otočíme a pečieme ďalšiu hodinu prikrytú. Po dvoch hodinách pečenia ju odkryjeme a pečieme odkrytú 30 minút z jednej a 30 minút z druhej strany.
  5. Po upečení odstránime jablko a kačicu servírujeme s knedľou a červenou dusenou kapustou.
  6. Samozrejme každá rúra je iná a dĺžka pečenia závisí aj od veľkosti kačky. Ale v mojej rúre tie 3 hodiny sú akurát a mäsko sa rozpadáva, také je mäkké.