Pečená kačica s dusenou červenou kapustou
	        Autor receptu: hanee
	         
	        
	        Kacicku som doma robila prvykrat, dokladne som si prestudovala mnohe upravy a 
potom som si povedala, ze v jednoduchosti je krasa. Tak aj bolo, kacka mala preveliky 
uspech.
| 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	180 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Kacicku som omyla, zbavila prebytocnych kostrniek z peria a poriadne pomasirovala solou. Zabalila do igelitky a nechala nocovat v chladnicke.
 - Rano som ju omyla, opat nasolila, dala do pekaca, posypala rascou, podliala trochou vody a nechala piect asi na 180° cca 2 hodinky prikrytu.
 - Po dvoch hodinach som ju odokryla, otocila, podliala vypekom a dala na vyssiu teplotu zapekat odokrytu.  Kazdych 15 min som na nu nakukla, pooblievala ju vypekom, ked bola farba dobra, otocila som ju naspat a nechala ju vyfarbit aj z druhej strany. 
 - Kapustu som zbavila vrchnych listov, umyla, nastruhala na krajaci na mensie kocky, zasolila a nechala pol hodinku postat. 
 - Ocistime a na drobno nakrajame cibulku, dame oprazit na rozpaleny olej, ked zosklovatie dosypeme cukor, nechame skaramelizovat, staaaaaale miesame.
Prisypeme kapusticku, pridame rascu a korenie, mierne podlejeme, nechame prikrite, 15 minut dusit. Potom odokrijeme a na miernom plameni nechame doodparovat prebytocnu vodu. Dochutime octom
 - Podavame idealne s loksami potretymi vypecenou kacacou mastou, alebo hrncekovou knedlou.