Pečená kačica s dusenou červenou kapustou

Autor receptu: hanee

Kacicku som doma robila prvykrat, dokladne som si prestudovala mnohe upravy a potom som si povedala, ze v jednoduchosti je krasa. Tak aj bolo, kacka mala preveliky uspech.

6
porcií
10 minút
príprava
180 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kacicku som omyla, zbavila prebytocnych kostrniek z peria a poriadne pomasirovala solou. Zabalila do igelitky a nechala nocovat v chladnicke.
  2. Rano som ju omyla, opat nasolila, dala do pekaca, posypala rascou, podliala trochou vody a nechala piect asi na 180° cca 2 hodinky prikrytu.
  3. Po dvoch hodinach som ju odokryla, otocila, podliala vypekom a dala na vyssiu teplotu zapekat odokrytu. Kazdych 15 min som na nu nakukla, pooblievala ju vypekom, ked bola farba dobra, otocila som ju naspat a nechala ju vyfarbit aj z druhej strany.
  4. Kapustu som zbavila vrchnych listov, umyla, nastruhala na krajaci na mensie kocky, zasolila a nechala pol hodinku postat.
  5. Ocistime a na drobno nakrajame cibulku, dame oprazit na rozpaleny olej, ked zosklovatie dosypeme cukor, nechame skaramelizovat, staaaaaale miesame. Prisypeme kapusticku, pridame rascu a korenie, mierne podlejeme, nechame prikrite, 15 minut dusit. Potom odokrijeme a na miernom plameni nechame doodparovat prebytocnu vodu. Dochutime octom
  6. Podavame idealne s loksami potretymi vypecenou kacacou mastou, alebo hrncekovou knedlou.