Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní fotorecept

evusik - fotkaevusik, 27. decembra 2011
Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní (fotorecept)
Foto: evusik

Moje obľúbené .....

6
porcií
20 minút
príprava
320 minút
na 200 °C

Suroviny

3 kg
Marináda:
2 dl
1 PL
8 ks
5 ks
1/2 ČL
1 PL
500 g malá
Zemiaky:
1000 g menšie
200 g malá
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si večer naložíme do pácu. Ja si mäso dávam do nádoby v ktorej ho aj budem piecť. Mäso si teda vložím do liatinového hrnca, pridám drobnú cibuľu, celú hlavičku cesnaku, vetvičku tymiánu a všetky koreniny. V pohári vo vode si rozpustím trochu cukru, dolejem červeným vínom a tým zalejem mäso. Vína aj vody dolejeme podľa potreby. Ja dávam vína len tie 2dcl, ak dám viac vína už nám to tak nechutí... Mäso pred tým než idem spať ešte pootáčam. Ráno prilejem asi deci oleja a tak ako je celý pekáč strčím do rúry, samozrejme zakrytý a pečiem asi 4 hodiny na 180°C, poslednú hodinku na 220°C. Pečenie je veľmi individuálne všetko závisí od toho aký bol starý divočák :-)

    Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky si uvaríme v šupke. Ja ich robím v paráku. Na pavnici si speníme cibuľku nakrájanú na štvrťky...

    Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme uvarené zemiaky, tymián a ak treba osolíme....

    Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme malú lyžičku medu a 1-2 veľké lyžice balsamica....

    Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a dobre v panvici opečieme... stále miešame alebo pretriasame aby sa nám zemiačiky krásne obalili a opiekli, chytili takú glazúru

    Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ja som k diviakovi podávala okrem iného slivkové čatní, ktoré mi ostalo od minula. Recept som už pridávala a je uverejnený tu

    Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené mäso podávame s glazovanými zemiakmi a slivkovým čatní, ale aj s nakladanou červenou repou, čalamádou alebo šalátom z čerstvej zeleniny. Nech si vyberie každý čo má rád :-)

    Pečená divina, glazované zemiaky a slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
milé dievčence a chlapec teší ma váš záujem o môj recept, aj keď je mi jasné, že k divine nemá každý prístup... v tomto prípade sa ale dá jednoducho nahradiť pečeným bravčovým aj keď potom je tu jeden z najklasickejších receptov slovenskej kuchyne - pečené mäso, zemiaky a niečo kyslé, sterilizované k tomu :-)
na obvzlášnenie odporúčam to slivkové čatní, je to fakt pochúťka, môj muž takéto vôbec neľúbi, ale keď videl ako si všetci nakladajú tak si naložil aj on, najskôr opatrne ale potom si aj dokladal a aj pochválil :-)
nuž divinu aj ja ľúbim, len sa k nej dostnem zriedkavo...ale varila som z diviaka už guláš, aj piekla som ho vonku v prírode v murovanej peci, to bolo šťavnatučké...) aj srnca som už robila...paráda.-)) to je úplne iná chuť,akú máme možnosť poznať u domácich produktov...
@evusik tak to bola mňamka, dedo si naložil tri krát. Mali sme k tomu aj slivkové čatní, ktoré sa mi podarilo myslím že veľmi dobre a náramne sa k tomu hodí. Spravila som ho dosť pikantné s čoho mal najväčšiu radosť dedko. (Upodozrievam ho že má plechovú pusu). Takže ďakujem za recept bolo to super.........
ďakujem za super recept, robila som ho na narodeninovú oslavu a všetci si prsty oblizovali, bol to gurmánsky zážitok ;-)

Pridaj komentár k receptu: