Snehová torta

Pavlovovej torta so sezónnym ovocím

Autor receptu: redakcia

Obľúbenú Pavlovku je ideálne robiť večer, pretože je potrebné nechať ju vo vypnutej rúre cez noc.

8
porcií
20 (+ sušenie) minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozohrejeme rúru na 150 °C. Vyšľaháme bielky so štipkou soli, zhruba v polovici šľahania pridáme cukor. Aby sa lepšie rozpustil a zjednotil s bielkami, skúste cukor na chvíľku vložiť do horúcej rúry. Keď už je sneh tuhý a lesklý, prisypeme doň 1 PL škrobu a 1 ČL vínneho octu a ešte chvíľku spolu prešľaháme.
  2. Sneh silikónovou stierkou nanesieme na papier na pečenie na plechu, vytvarujeme ho do kruhu s priemerom približne 20 cm. Pokojne takýchto plátov môžete spraviť viac (2–3) alebo ostaňte pri jednom, ktorý bude akurát vysoký a veľký pre asi 8 hostí.
  3. Plech s takto pripraveným snehovým cestom vložíme do vyhriatej rúry a hneď stiahneme teplotu na 100 °C. Nastavíme časovač na 1,5 hodiny. Keď sa snehový korpus dopečie, rúru vypneme, za žiadnych okolností neotvárame a korpus v nej necháme cez noc.
  4. Na druhý deň plech vyberieme a pavlovku dokončíme. Dotuha vyšľaháme smotanu na šľahanie spolu s mascarpone a jemne stierkou nanesieme na upečený korpus. Pokvapkáme šťavou z ovocia a naozaj bohato posypeme ovocím.