Snehový dezert
Pavlovovej minitortičky
Autor receptu: redakcia
Pekný valentísky deň!
12 porcií |
20 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Rúru vyhrejeme na 110 stupňov. Do bielkov pridáme štipku
soli. Šľaháme najskôr pomaly,
potom po častiach pridávame
cukor a šľaháme pri vyšších otáčkach. Do tuhého vyšľahaného
snehu pridáme kukuričný škrob
a ocot, dobre premiešame.
- Na plech dáme papier na
pečenie. Sneh dáme do vrecka
so špičkou. Na papier robíme
tortičky, a to tak, že najskôr urobíme spodok a na ten nastriekame okraj tortičky, ktorý je
vyšší ako stred. Pečieme asi
1,5 hodiny podľa rúry. Necháme
vychladnúť – môžeme aj vo vypnutej rúre.
- Vyšľaháme smotanu,
postupne zašľaháme mascarpone a malinové pyré alebo lemon curd (citrónový krém).
Cukrárske vrecko naplníme krémom, ktorý nanesieme do stredu tortičiek. Tortičky ozdobíme napríklad rozdrvenými sušenými malinami.
- TIP: Aby mali tortičky rovnakú
veľkosť tvar, na opačnú
stranu papiera môžeme vopred
nakresliť kruhy alebo aký
tvar tortičiek chceme.
|