Snehový dezert

Pavlovovej minitortičky

Autor receptu: redakcia

Pekný valentísky deň!

12
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 110 stupňov. Do bielkov pridáme štipku soli. Šľaháme najskôr pomaly, potom po častiach pridávame cukor a šľaháme pri vyšších otáčkach. Do tuhého vyšľahaného snehu pridáme kukuričný škrob a ocot, dobre premiešame.
  2. Na plech dáme papier na pečenie. Sneh dáme do vrecka so špičkou. Na papier robíme tortičky, a to tak, že najskôr urobíme spodok a na ten nastriekame okraj tortičky, ktorý je vyšší ako stred. Pečieme asi 1,5 hodiny podľa rúry. Necháme vychladnúť – môžeme aj vo vypnutej rúre.
  3. Vyšľaháme smotanu, postupne zašľaháme mascarpone a malinové pyré alebo lemon curd (citrónový krém). Cukrárske vrecko naplníme krémom, ktorý nanesieme do stredu tortičiek. Tortičky ozdobíme napríklad rozdrvenými sušenými malinami.
  4. TIP: Aby mali tortičky rovnakú veľkosť tvar, na opačnú stranu papiera môžeme vopred nakresliť kruhy alebo aký tvar tortičiek chceme.