Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: adkas
Na firemnej xmas party som ju jedla prvykrat. Velmi mi zachutila, tak som si vypytala recept
od kolegyne. Ta uzasna plnka z mascarpone dochutena vajecnym konakom a zjemnena
slahackou ma teda uplne dostala. To je hotove nebicko v papulke:) Naozaj. Verte mi.
12 porcií |
15 minút príprava |
120 minút na 140 °C |
Postup
- Najprv si pripravime dva plechy, ktore vylozime papierom na pecenie. Pomocou spodnej casti tortovej formy si nakreslime kruhy. u mna s priemerom 24 cm. Mozno by sa zisiel aj vacsi kruh, videlo sa mi , ze tie platy by mohli byt trochu ploskejsie, ale potom by stacili bielka iba z 5 vajec. Zapneme ruru na 140 stupnov.
- druhy plech
- Bielka slahame so stipkou soli. Bielka musia byt dobre schladene. Postupne pridavame cukor a slahame, kym je pena pekna biela, husta a leskla. Metllicky zanechavaju stopy v pene.
- Vyslahane bielka nanesieme na plech na predznacene kruhy.
- druhy kruh s otvorom
- Pecieme 40 minut pri teplote 140 stupnov C. Po dvadsiatich minutach plechy vymenime. Potom teplotu stiahneme na 100 stupnov C a dvierka na rure mierne pootvorime a este penove korpusy dosusime minimalne hodinu. Ja som susila az dve hodiny. Ak nemate dva rosty v rure, robte penove korpusy na dvakrat.
- Praskovu slahacku vyslahame.
- Do mascarpone pridame cukor, vajecny konak, struhanu citronovu koru a spolu vymiesame.
- Pridame vyslahanu slahacku a spolu premiesame.
- Opatrne prenesieme spodny korpus na servirovaci tanier. Nebol problem oddelit ho od papera na pecenie, islo to dobre. Natrieme ho 2/3 - tinami kremu .
- Prilozime druhy korpus s kruhom, natrieme zvysok kremu a dozdobime cerstvym ovocim.
- Odlozime schladit do chladnicky.
- este jeden pohlad zhora:)
- Pri tejto torticke rozhodne plati : 1 kusok a dost!
- neodolatelny kuuusticok tejto skvelej torticky:))))