Pavlova s úžasnou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Na firemnej xmas party som ju jedla prvykrat. Velmi mi zachutila, tak som si vypytala recept od kolegyne. Ta uzasna plnka z mascarpone dochutena vajecnym konakom a zjemnena slahackou ma teda uplne dostala. To je hotove nebicko v papulke:) Naozaj. Verte mi.

12
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 140 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravime dva plechy, ktore vylozime papierom na pecenie. Pomocou spodnej casti tortovej formy si nakreslime kruhy. u mna s priemerom 24 cm. Mozno by sa zisiel aj vacsi kruh, videlo sa mi , ze tie platy by mohli byt trochu ploskejsie, ale potom by stacili bielka iba z 5 vajec. Zapneme ruru na 140 stupnov.
  2. druhy plech
  3. Bielka slahame so stipkou soli. Bielka musia byt dobre schladene. Postupne pridavame cukor a slahame, kym je pena pekna biela, husta a leskla. Metllicky zanechavaju stopy v pene.
  4. Vyslahane bielka nanesieme na plech na predznacene kruhy.
  5. druhy kruh s otvorom
  6. Pecieme 40 minut pri teplote 140 stupnov C. Po dvadsiatich minutach plechy vymenime. Potom teplotu stiahneme na 100 stupnov C a dvierka na rure mierne pootvorime a este penove korpusy dosusime minimalne hodinu. Ja som susila az dve hodiny. Ak nemate dva rosty v rure, robte penove korpusy na dvakrat.
  7. Praskovu slahacku vyslahame.
  8. Do mascarpone pridame cukor, vajecny konak, struhanu citronovu koru a spolu vymiesame.
  9. Pridame vyslahanu slahacku a spolu premiesame.
  10. Opatrne prenesieme spodny korpus na servirovaci tanier. Nebol problem oddelit ho od papera na pecenie, islo to dobre. Natrieme ho 2/3 - tinami kremu .
  11. Prilozime druhy korpus s kruhom, natrieme zvysok kremu a dozdobime cerstvym ovocim.
  12. Odlozime schladit do chladnicky.
  13. este jeden pohlad zhora:)
  14. Pri tejto torticke rozhodne plati : 1 kusok a dost!
  15. neodolatelny kuuusticok tejto skvelej torticky:))))