« Naspäť na tento recept

Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) verzia na vytlačenie

Ráno som bola poliať záhradu a usmieval sa na mňa patizón.No,neber ho.....hneď som videla plnený mäsom,tak ho ponúkam tomu,kto má rád.Je ľahko stráviteľný,má vysoký obsah vlákniny,prečisťuje črevá a pomáha pri ťažkostiach s pankreasom,obsahuje vitamíny A,B,E,aj minerálne látky.Len koža je ťažšie stráviteľná,kto má tráviace problémy,nech nekonzumuje,hoci je mäkká.

Autor receptu: frezia68

Postup receptu

Najprv treba odrezať patizón.
Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 1

Keď už je doma,stačí poumývať a odrezať vrch.Potom ho vydlabem lyžicou,ide to ľahko,lebo je mladý.Vnútro osolím,posypem trocha čierným korením.
Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 2

Na panvicu som dala trocha masti,nakrájanú cibuľu,po jej orestovaní som pridala mleté mäso,potom nakrájaný vydlabaný vnútrajšok patizónu,cesnak,soľ,čubricu, MČK a feferónku.Oheň som vypla a pridala vajíčko.
Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 3

Touto zmesou som naplnila patizón a dala do vyhriatej rúry na 200°C,neskôr som znížila na 180°C,lebo sa začal zvrchu pripekať viac,ako sa mi páčilo:-) a piekla som asi 35 min.Patizón mladý,ryža uvarená,mäso tiež,takže stačilo.Do zapekacej misky som naliala trocha vody,aby sa aj trocha dusil a zmäkol.
Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 4

Potom som posypala syrom ......
Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 5

...a zapiekla.Hotovo! Využila som horúcu rúru a zároveň som piekla krúžky cukety a mrkvu,ktorá mi k patizónu celkom pasuje.
Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 6

Krájala som horúce,trocha sa rozpadávalo,ale príloha nebola potrebná,jedlo je celkom sýte, hoci som pripravila bezlepkový chlieb.V poslednej dobe sa mi darí upiecť celkom dobrý, takže možná si otvorím obchod :-)))), lebo tie hotové sú otrasné, mrvia sa a samé éčka.
Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 7

Nebudem pridávaťnový recept na bezlepkový chlieb,len pridám k tomu obrázku ešte tento so skúsenosťou,že ak pridáte trocha na jemno postrúhaný syr tvrdý,neúdený,tak chlieb je výborný,nekruší sa .Každý má svoj recept,tak na 300 g múky,cca 30 g syra. Toľko moja skúsenosť,nech poslúži záujemcom.Ja som robila:200 g múka Schär chlebová,5O g pohánková a 5O g kukuričná polohrubá,preto je trocha žltý.
Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) - obrázok 8

Suroviny




4
porcie
20
minút
príprava
45
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist