Patizón zapečený s mäsom (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Ráno som bola poliať záhradu a usmieval sa na mňa patizón.No,neber ho.....hneď som videla plnený mäsom,tak ho ponúkam tomu,kto má rád.Je ľahko stráviteľný,má vysoký obsah vlákniny,prečisťuje črevá a pomáha pri ťažkostiach s pankreasom,obsahuje vitamíny A,B,E,aj minerálne látky.Len koža je ťažšie stráviteľná,kto má tráviace problémy,nech nekonzumuje,hoci je mäkká.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv treba odrezať patizón.
  2. Keď už je doma,stačí poumývať a odrezať vrch.Potom ho vydlabem lyžicou,ide to ľahko,lebo je mladý.Vnútro osolím,posypem trocha čierným korením.
  3. Na panvicu som dala trocha masti,nakrájanú cibuľu,po jej orestovaní som pridala mleté mäso,potom nakrájaný vydlabaný vnútrajšok patizónu,cesnak,soľ,čubricu, MČK a feferónku.Oheň som vypla a pridala vajíčko.
  4. Touto zmesou som naplnila patizón a dala do vyhriatej rúry na 200°C,neskôr som znížila na 180°C,lebo sa začal zvrchu pripekať viac,ako sa mi páčilo:-) a piekla som asi 35 min.Patizón mladý,ryža uvarená,mäso tiež,takže stačilo.Do zapekacej misky som naliala trocha vody,aby sa aj trocha dusil a zmäkol.
  5. Potom som posypala syrom ......
  6. ...a zapiekla.Hotovo! Využila som horúcu rúru a zároveň som piekla krúžky cukety a mrkvu,ktorá mi k patizónu celkom pasuje.
  7. Krájala som horúce,trocha sa rozpadávalo,ale príloha nebola potrebná,jedlo je celkom sýte, hoci som pripravila bezlepkový chlieb.V poslednej dobe sa mi darí upiecť celkom dobrý, takže možná si otvorím obchod :-)))), lebo tie hotové sú otrasné, mrvia sa a samé éčka.
  8. Nebudem pridávaťnový recept na bezlepkový chlieb,len pridám k tomu obrázku ešte tento so skúsenosťou,že ak pridáte trocha na jemno postrúhaný syr tvrdý,neúdený,tak chlieb je výborný,nekruší sa .Každý má svoj recept,tak na 300 g múky,cca 30 g syra. Toľko moja skúsenosť,nech poslúži záujemcom.Ja som robila:200 g múka Schär chlebová,5O g pohánková a 5O g kukuričná polohrubá,preto je trocha žltý.