Pasta e fagioli alla napoletana - upravená verzia (fotorecept)
Autor receptu: mariana33
Tento recept som odkukala v telke od talianskeho kuchára Emanuele Ridi...kúšťok som ho upravila, tým, že som nevyhodila cesnak a pridala som aj cuketu....veď čo si budeme hovoriť, keď je jej sezóna...:)
4 porcie |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľu si namočíme na 12hodín a potom ju v tej vode uvaríme al dente a osolíme. Na oleji si orestujeme nakrájaný stonkový zeler a cesnak, kto chce variť podľa pôvodného receptu, tak cesnak nepokrája a po opražení ho vyberie.
- K zeleru a cesnaku pridáme lúpané paradajky, ešte som našla svoje od minulého roku, pretlak, trochu vody, feferónku.
- K tomuto základu pridáme nakrájanú cuketu...moja úprava, lebo v pôvodnom recepte nebola.
- Ďalej pridáme 3/4 uvarenej fazule aj s trochou vody v ktorej sa varila. Chvíľku povaríme.
- Medzitým si pripravíme cestoviny. V jedle by malo byť viac druhov, v podstate zbytky, alebo dolámané špagety a pod. Zvyšnú fazuľu si rozmixujeme v troche vody v kt. sa varila.
- Celé jedlo podľa chuti dosolíme, vlejeme tam rozmixovanú fazuľu, kt. nám jedlo zahustí a postupne pridávame cestoviny podľa dĺžky ich varenia.
Musí to byť husté.