Parížske rožky (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Parížske rožky, ktoré sa vždy vydaria. Vhodné pre celiatikov.

2 plechy
porcie
60 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme a necháme vychladiť.
  2. Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame zomleté orechy.
  3. Cesto si dáme do vrecka bez špičky.
  4. Na papier na pečenie nastriekame rožky. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 5 minút. Rúru vypneme, otvoríme vrátka a ešte 10 minút rožteky dosúšame.
  5. Kým rožky chladnú, pripravíme plnku. Cele vajcia s cukrom šľaháme nad parou 15-20 minut. Kto ma Kenwood s indukciou - na 90 stupňoch 30 minut a je uvarené. Necháme vychladiť.
  6. Do vychladených vajec pridáme kakao a postupne maslo. Môžeme dať jednu Heru a jedno maslo. Kto nemá rád Heru dá dve maslá. Dobre vyšľaháme.
  7. Hotový krém nastriekame na rožteky. Dáme schladiť.
  8. Pripravíme polevu: Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou, dobre premiešame. Rožteky namáčame v poleve. Čokoláda by nemala byť príliš horúca, aby sa nám nezačala plnka topiť.