Parížske rožky (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Parížske rožky, ktoré sa vždy vydaria. Vhodné pre celiatikov.
2 plechy porcie |
60 minút príprava |
5 minút na 200 °C |
Postup
- Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme a necháme vychladiť.
- Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame zomleté orechy.
- Cesto si dáme do vrecka bez špičky.
- Na papier na pečenie nastriekame rožky. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 5 minút. Rúru vypneme, otvoríme vrátka a ešte 10 minút rožteky dosúšame.
- Kým rožky chladnú, pripravíme plnku. Cele vajcia s cukrom šľaháme nad parou 15-20 minut. Kto ma Kenwood s indukciou - na 90 stupňoch 30 minut a je uvarené. Necháme vychladiť.
- Do vychladených vajec pridáme kakao a postupne maslo. Môžeme dať jednu Heru a jedno maslo. Kto nemá rád Heru dá dve maslá. Dobre vyšľaháme.
- Hotový krém nastriekame na rožteky. Dáme schladiť.
- Pripravíme polevu: Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou, dobre premiešame. Rožteky namáčame v poleve. Čokoláda by nemala byť príliš horúca, aby sa nám nezačala plnka topiť.