Parené buchty-celiatické (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Parené buchty sú obľúbeným jedlom detí a preto som ich vyskúšala urobiť aj pre celiatikov.

24
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. pripravíme si ingrediencie na buchty
  2. odvážime si múky pridáme soľ ,cukor,olej,vajce do vody si dáme kvasnice a cukor a necháme vykysnúť kvások
  3. hotový kvások vlejeme do misky so surovinami
  4. vypracujeme cesto najskôr vyrechou a potom na pomúčenej doske ručne
  5. z vypracovaného cesta ihned robíme buchtičky tak že odtrhame kúsky cesta a vytvarujeme malé placky (ak už nakysne cesto nedá sa dobre spracovávať)
  6. do každej dáme lekvár a uzavrieme do guličky
  7. zakryjeme navlhčenou utierkou a necháme kysnúť asi 30 minút
  8. vykysnuté dáme do hrnca s parákom.krídelko natrieme olejom a poukladáme buchty(obraz je nejasný lebo to urobila para) a zakryjeme pokrievkou
  9. po 20 minútach naparovania vyskúšame špáradkom či sa nelepia a vyberieme na tanier.potrieme olejom alebo maslom
  10. vrch posypeme orechami alebo škoricou a kakaom.može byť aj mak ak ho máte radi
  11. buchtičky sú jemnučké a vynikajúce sú horúce (no škodlivé:-).ak ich neskonzumujete ten deň tak ich dajte do sáčkov a do mrazničky lebo na druhý deň by boli tvrdé.ale u nás nezostali :-))))) dobrú chuť:-))