Parené buchty-celiatické (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Parené buchty sú obľúbeným jedlom detí a preto som ich vyskúšala urobiť aj pre celiatikov.
24 porcií |
120 minút príprava |
Postup
- pripravíme si ingrediencie na buchty
- odvážime si múky pridáme soľ ,cukor,olej,vajce do vody si dáme kvasnice a cukor a necháme vykysnúť kvások
- hotový kvások vlejeme do misky so surovinami
- vypracujeme cesto najskôr vyrechou a potom na pomúčenej doske ručne
- z vypracovaného cesta ihned robíme buchtičky tak že odtrhame kúsky cesta a vytvarujeme malé placky (ak už nakysne cesto nedá sa dobre spracovávať)
- do každej dáme lekvár a uzavrieme do guličky
- zakryjeme navlhčenou utierkou a necháme kysnúť asi 30 minút
- vykysnuté dáme do hrnca s parákom.krídelko natrieme olejom a poukladáme buchty(obraz je nejasný lebo to urobila para) a zakryjeme pokrievkou
- po 20 minútach naparovania vyskúšame špáradkom či sa nelepia a vyberieme na tanier.potrieme olejom alebo maslom
- vrch posypeme orechami alebo škoricou a kakaom.može byť aj mak ak ho máte radi
- buchtičky sú jemnučké a vynikajúce sú horúce (no škodlivé:-).ak ich neskonzumujete ten deň tak ich dajte do sáčkov a do mrazničky lebo na druhý deň by boli tvrdé.ale u nás nezostali :-))))) dobrú chuť:-))