Parená buchta plnená jahodovým džemom a malinami, s vanilkovým krémom a makom

sjuz - fotkasjuz, 22. apríla 2011
Parená buchta plnená jahodovým džemom a malinami, s vanilkovým krémom a makom
Foto: sjuz

V Rakúsku podávajú na rozdiel od nás, jednu veĺkú buchtu na vanilkovom kréme. U nás doma to majú radi, tak som chcela skúsiť, či Zobraziť celý popisV Rakúsku podávajú na rozdiel od nás, jednu veĺkú buchtu na vanilkovom kréme. U nás doma to majú radi, tak som chcela skúsiť, či dokážem urobiť tiež takú buchtu:)) Tak som sa dala na to, a strávila zopár hodín v kuchyni:) Výsledok však stál za to:)!

Suroviny

250 g
250 g
2
1/2 kocky
2 PL  klasické
2,5 dcl vlažné
1 sáčok
  alebo orechy




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások z droždia, mlieka, trošky múky, štipky soli, cukru.

  2. 2

    Keď kvások vzíde, pridáme rozpustené maslo, vajcia, mlieko,premiešame. Do tejto mokrej zmesi prisypeme cukor, vanilkový cukor, a múku. Riadne vymiesime hladké cesto.

  3. 3

    Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.

  4. 4

    Vykysnuté mierne premiešame a necháme vykysnúť druhý raz.

  5. 5

    Cesto na pomúčenej doske vyaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm. Vykrajujeme kruhy - ja som hľadala niečo väčšie, pretože zvyknem robiť malé buchty, a tie vykrajujem pohárom. Veľké som vykrojila kompótovou miskou.

  6. 6

    Do stredu každej dáme lyžičku džemu - použila som domáci jahodový:) - a zopár malín, ktoré som nechala chvíľu "povoliť", aby neboli úplne zmrznuté.

  7. 7

    Buchty pospájame ako batôžtek, a necháme na pomúčnej doske ešte chvíľu kysnúť spojmi dolu.

  8. 8

    Zatiaľ si môžeme pripraviť do hrnca naparovacie sitko, ktoré je dobré potrieť olejom, aby sa buchty nelepili.

  9. 9

    Každú buchtu som parila cca 13-15 minút. Hotové som postupne ukladala na pomastený plech, aby sa nelepili, a prikryla druhým plechom.

  10. 10

    Hotovú buchtu som naservírovala na tanier s vanilkovým krémom, posypala makom alebo orechami,a ozdobila malinami. Dobrú chuť:)!

Diskusia k receptu

jerica
poznám čas strávený v kuchyni , ale výsledok hoci úžasný:-) je na veľmi krátky čas,Tvoje recepty sú toho dôkazom :-))vynikajúce:-)
kata50
Krásna buchta :-)) Perfektný postup. Máš tam spomenuté grify, ktoré sú pre začínajúce gazdinky nezaplatiteľné. :-)))
evanaaa
Česi zvyknú nazvať nejaký koláč - buchta, čo sa mi zdá smiešne ( prepáčte),lebo my máme zasa nie buchtu ale buchty. A teraz ale už aj my budeme mať buchtu - len jednu. ( Ak sa nám bude chcieť ju spraviť, haha). Ale mne sa aj taká buchtisko páči.
sjuz
dík vám - ale uvítala by som radu - prečo mi niektoré buchty počas parenia "spadli" a niektoré nie? Neviete náhodou? Niektoré zostali krásne hladké nadýchané, a zopár sa zvráskavelo...:)) a to som ich neotvárala počas parenia...
sjuz
jerica - všetci boli vonku, krásne počasie:), a ja som bola v kuchyni:))) - počas parenia som ale vybehla vždy na terasu, aspoň nasať tú atmošku jari - či už leta včera...bolo 29 st.! Ráno kyslo cesto, medzitým som robila falafel, varila polievku, a medzi buchtami som sa kochala zeleňou, slniečkom a vtáčikmi vonku...:)), prvú buchtu som hrdo odniesla manželovi na dvor, ochutnať:))
babav
Krasna buchta! Kolko malych sa zmesti do jednej velkej? ;-)
Z mojich skusenosti viem,ze ak parene buchty zvraskaveju ,
boli prekysnute,preto ta prva prva je najkrajsia .
frezia68
Fíha,obchádzala som ten recept a taký vynikajúci,nezvyčajný a zasa niečo nové.Také buchtisko som ešte nevidela,až teraz :-))) pekná práca.
janocka84
Mňam..mňa to teda nadchlo :D už pár dní uvažujem nad parenými buchtami a s tým vanilkovým krémom to môže byť fakt mňamka....teším sa keď vyskúšam.
sjuz
babav - môže byť, hotové kysly trochu dlhšie...ale podaktoré boli hladké, a zopár zvráskavelo.
Ale vravím - nie môj nápad:)
betka11
dobrá inšpirácia,dnes som robila buchty a myslím si že tie zvráskavené budú skôr že sa silno varí voda,mne sa to tiež stalo,robila som 18 ks tak som ich robila na tri krát a mám pocit,že tie posledné boli najlepšie tak ťažko povedať prečo sa to stane
sestricka126
pridavam do KK a asi ich najblizsej dobe pripravim,aj za cenu ze ich budem jest sama s dcerkou,kedze manzel mam pocit ze sa ich uz prejedol :(
danulatenko
Moj synovec je veliky lyziar a tak tieto buchtiska pozna z rakuskych svahov... Uprimne sa tesil, ked sme spolu nasli tvoj recept... ale dopredu krical, ze on chce bez makuuuu :))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia