Parená buchta plnená jahodovým džemom a malinami, s vanilkovým krémom a makom

Autor receptu: sjuz

V Rakúsku podávajú na rozdiel od nás, jednu veĺkú buchtu na vanilkovom kréme. U nás doma to majú radi, tak som chcela skúsiť, či dokážem urobiť tiež takú buchtu:)) Tak som sa dala na to, a strávila zopár hodín v kuchyni:) Výsledok však stál za to:)!

Postup

  1. Pripravíme si kvások z droždia, mlieka, trošky múky, štipky soli, cukru.
  2. Keď kvások vzíde, pridáme rozpustené maslo, vajcia, mlieko,premiešame. Do tejto mokrej zmesi prisypeme cukor, vanilkový cukor, a múku. Riadne vymiesime hladké cesto.
  3. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.
  4. Vykysnuté mierne premiešame a necháme vykysnúť druhý raz.
  5. Cesto na pomúčenej doske vyaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm. Vykrajujeme kruhy - ja som hľadala niečo väčšie, pretože zvyknem robiť malé buchty, a tie vykrajujem pohárom. Veľké som vykrojila kompótovou miskou.
  6. Do stredu každej dáme lyžičku džemu - použila som domáci jahodový:) - a zopár malín, ktoré som nechala chvíľu "povoliť", aby neboli úplne zmrznuté.
  7. Buchty pospájame ako batôžtek, a necháme na pomúčnej doske ešte chvíľu kysnúť spojmi dolu.
  8. Zatiaľ si môžeme pripraviť do hrnca naparovacie sitko, ktoré je dobré potrieť olejom, aby sa buchty nelepili.
  9. Každú buchtu som parila cca 13-15 minút. Hotové som postupne ukladala na pomastený plech, aby sa nelepili, a prikryla druhým plechom.
  10. Hotovú buchtu som naservírovala na tanier s vanilkovým krémom, posypala makom alebo orechami,a ozdobila malinami. Dobrú chuť:)!