Parená buchta plnená jahodovým džemom a malinami, s vanilkovým krémom a makom
Autor receptu: sjuz
V Rakúsku podávajú na rozdiel od nás, jednu veĺkú buchtu na vanilkovom kréme. U nás doma to majú radi, tak som chcela skúsiť, či dokážem urobiť tiež takú buchtu:)) Tak som sa dala na to, a strávila zopár hodín v kuchyni:)
Výsledok však stál za to:)!
Postup
- Pripravíme si kvások z droždia, mlieka, trošky múky, štipky soli, cukru.
- Keď kvások vzíde, pridáme rozpustené maslo, vajcia, mlieko,premiešame.
Do tejto mokrej zmesi prisypeme cukor, vanilkový cukor, a múku.
Riadne vymiesime hladké cesto.
- Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.
- Vykysnuté mierne premiešame a necháme vykysnúť druhý raz.
- Cesto na pomúčenej doske vyaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm. Vykrajujeme kruhy - ja som hľadala niečo väčšie, pretože zvyknem robiť malé buchty, a tie vykrajujem pohárom. Veľké som vykrojila kompótovou miskou.
- Do stredu každej dáme lyžičku džemu - použila som domáci jahodový:) - a zopár malín, ktoré som nechala chvíľu "povoliť", aby neboli úplne zmrznuté.
- Buchty pospájame ako batôžtek, a necháme na pomúčnej doske ešte chvíľu kysnúť spojmi dolu.
- Zatiaľ si môžeme pripraviť do hrnca naparovacie sitko, ktoré je dobré potrieť olejom, aby sa buchty nelepili.
- Každú buchtu som parila cca 13-15 minút.
Hotové som postupne ukladala na pomastený plech, aby sa nelepili, a prikryla druhým plechom.
- Hotovú buchtu som naservírovala na tanier s vanilkovým krémom, posypala makom alebo orechami,a ozdobila malinami.
Dobrú chuť:)!