Parádna Čína (fotorecept)
Autor receptu: matavarecha
recept je z knihy : 123 čínskych receptov v slovenskej kuchyni z roku 1989 a samozrejme som ho trošku upravila. Sú tam naozaj dostupné suroviny a je to parádna Čína
4 porcie |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Prsia nakrájame na rezančeky. Vajce a solamyl zmiešame v miske a pridáme mäso. Necháme chvíľku postáť. Prudko opečieme na horúcom oleji a keď je mäso upečené ( naozaj chvíľka) tak mäso vyberieme. Do toho oleja pridáme mrazenú zeleninu, ktorú sme pred tým varili do polomäkka na 500W v mikrovlnke asi 5-7 min. Chvíľočku opražíme zeleninu. Medzitým si pripravíme zálev tak že všetko spolu zmiešame. Ku zelenine pridáme mäso a zalejeme zálevom necháme ešte chvíľku povariť a podávame s ryžou, alebo čínskymi cestovinami.
- vajce a solamyl zmiešame
- pridáme mäso
- sprudka opražíme na oleji
- Keď je mäsko opražené
- tak ho vyberieme
- mrazená zeleninka
- na oleji z mäsa opražíme chvíľku zeleninku
- potom dáme mäso naspäť
- medzitým si pripravíme zálev tak že všetky ingrediencie spolu zmiešame
- zeleninku a mäso zalejeme zálevom
- chvíľku povaríme
- hotovo