Parádna Čína (fotorecept)

Autor receptu: matavarecha

recept je z knihy : 123 čínskych receptov v slovenskej kuchyni z roku 1989 a samozrejme som ho trošku upravila. Sú tam naozaj dostupné suroviny a je to parádna Čína

4
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prsia nakrájame na rezančeky. Vajce a solamyl zmiešame v miske a pridáme mäso. Necháme chvíľku postáť. Prudko opečieme na horúcom oleji a keď je mäso upečené ( naozaj chvíľka) tak mäso vyberieme. Do toho oleja pridáme mrazenú zeleninu, ktorú sme pred tým varili do polomäkka na 500W v mikrovlnke asi 5-7 min. Chvíľočku opražíme zeleninu. Medzitým si pripravíme zálev tak že všetko spolu zmiešame. Ku zelenine pridáme mäso a zalejeme zálevom necháme ešte chvíľku povariť a podávame s ryžou, alebo čínskymi cestovinami.
  2. vajce a solamyl zmiešame
  3. pridáme mäso
  4. sprudka opražíme na oleji
  5. Keď je mäsko opražené
  6. tak ho vyberieme
  7. mrazená zeleninka
  8. na oleji z mäsa opražíme chvíľku zeleninku
  9. potom dáme mäso naspäť
  10. medzitým si pripravíme zálev tak že všetky ingrediencie spolu zmiešame
  11. zeleninku a mäso zalejeme zálevom
  12. chvíľku povaríme
  13. hotovo