Parádna Čína (fotorecept)
	        Autor receptu: matavarecha
	         
	        
	        recept je z knihy : 123 čínskych receptov v slovenskej kuchyni  z roku 1989 a samozrejme som ho trošku upravila. Sú tam naozaj dostupné suroviny a je to parádna Čína
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Prsia nakrájame na rezančeky. Vajce a solamyl zmiešame v miske a pridáme mäso. Necháme chvíľku postáť. Prudko opečieme na horúcom oleji a keď je mäso upečené ( naozaj chvíľka) tak mäso vyberieme. Do toho oleja pridáme mrazenú zeleninu, ktorú sme pred tým varili do polomäkka na 500W v mikrovlnke asi 5-7 min. Chvíľočku opražíme zeleninu. Medzitým si pripravíme zálev tak že všetko spolu zmiešame. Ku zelenine pridáme mäso a zalejeme zálevom necháme ešte chvíľku povariť a podávame s ryžou, alebo  čínskymi cestovinami.
 - vajce a solamyl zmiešame
 - pridáme mäso
 - sprudka opražíme na oleji
 - Keď je mäsko opražené
 - tak ho vyberieme
 - mrazená zeleninka
 - na oleji z mäsa opražíme chvíľku zeleninku 
 - potom dáme mäso naspäť
 - medzitým si pripravíme zálev tak že všetky ingrediencie spolu zmiešame
 - zeleninku a mäso  zalejeme zálevom
 - chvíľku povaríme
 - hotovo