Paradajky s baklažánovou náplňou
Autor receptu: alexdidi
Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej cukete. Náplň je výborná aj na hriankach ako ľahká večera, prípadne na barbecue ku grilovaným mäsam.
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Baklažán prerežeme po dĺžke na polovicu, posolíme a asi pol hodiny necháme vypotiť. Utrieme a pečieme v rúre pri 180 C 20 minút. Chvíľu necháme vychladnúť a vyberieme celú dužinu. Zostane len fialová šupka. Dužinu vymixujeme spolu s cibuľou, cesnakom a olejom.
- Vymixovanú zmes zmiešame s cottage syrom, dochutíme horčicou, soľou a korením.
- Z paradajok zrežeme "klobúčiky" a dužinu vydlabeme.
Naplníme pripravenou náplňou, prikryjeme zrezaným klobúčikom, ozdobíme nasekaným čerstvým kôprom, pažítkou a bazalkou.
- V chladničke necháme odležať aspoň pol hodiny.
A môžeme servírovať. S ružovým vínom chutia báječne.
Dobrú chuť a Na zdravie!