Paradajky s baklažánovou náplňou

Autor receptu: alexdidi

Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej cukete. Náplň je výborná aj na hriankach ako ľahká večera, prípadne na barbecue ku grilovaným mäsam.

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Baklažán prerežeme po dĺžke na polovicu, posolíme a asi pol hodiny necháme vypotiť. Utrieme a pečieme v rúre pri 180 C 20 minút. Chvíľu necháme vychladnúť a vyberieme celú dužinu. Zostane len fialová šupka. Dužinu vymixujeme spolu s cibuľou, cesnakom a olejom.
  2. Vymixovanú zmes zmiešame s cottage syrom, dochutíme horčicou, soľou a korením.
  3. Z paradajok zrežeme "klobúčiky" a dužinu vydlabeme. Naplníme pripravenou náplňou, prikryjeme zrezaným klobúčikom, ozdobíme nasekaným čerstvým kôprom, pažítkou a bazalkou.
  4. V chladničke necháme odležať aspoň pol hodiny. A môžeme servírovať. S ružovým vínom chutia báječne. Dobrú chuť a Na zdravie!