Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny fotorecept

elixir - fotkaelixir, 21. júna 2013
Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny (fotorecept)
Foto: elixir

Jedna z variácií na paradajkovú omáčku k cestovinám. Tuniak má snáď najviac bielkovín zo všetkých bežne dostupných potravín - aspoň zatiaľ neviem o žiadnej, Zobraziť celý popisJedna z variácií na paradajkovú omáčku k cestovinám. Tuniak má snáď najviac bielkovín zo všetkých bežne dostupných potravín - aspoň zatiaľ neviem o žiadnej, ktorá má viac. Výborne sa hodí nahradiť červené mäso touto rybkou napríklad aj pri chudnutí.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

140 g
140 g
2 ks
0,5 ks (väčšia)
2 strúčiky
1 ks
50 g
1 ks
2 PL
2 ks (alebo viac, stonky)
1 ČL
2 PL
100 g (alebo trochu viac)
Na vrch:
1 ks
2 lístky




Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny. Paradajky umyjeme a nakrájame na hrubšie kúsky. Cibuľu, mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na drobno. Cesnak ošúpeme. Šalviu opláchneme a vysušíme, lístky oddelíme od stonky a najemno ich nasekáme.

    Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici rozpustíme 2 PL masla, na ktorých chvíľu opražíme cibuľku, prelisovaný cesnak, mrkvu a zeler.

    Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom stiahneme plameň, pridáme 100 ml vody, paradajkový pretlak, bobkový list, majorán, čierne korenie a soľ. Prikryté 5 minút povaríme, nech sa chute prepoja.

    Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalej vložíme nakrájanú paradajku, tuniaka, premiešame, tuniaka jemne poroztláčame a prilejeme smotanu. Opäť povaríme 5 minút.

    Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cestoviny sme medzitým uvarili podľa návodu na obale (špagety som varila v osolenej vode s kurkumou). Po dovarení omáčky môžeme servírovať, posypeme na drobno nakrájanou šalviou.

    Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na vrch cestovín som ešte dala pokrájanú čerstvú paradajku a celý lístok šalvie.

Diskusia k receptu

smajliqa
jednou zo surovin, ktora ma viac bielkovin ako tuniak su olomoucke syrecky.
je to neskutocne bohaty na bielkoviny... zatial co tuniak ma okolo 25g bielkovin na 100g, olomoucke maju 29g.
jem ich velmi casto,,, su uzasne,,
pravda,,, tuniak takisto :....mnam :)
havino
veľmi dobré, až výborné, zajtra asi zrealizujem, mäsová polovička nie je doma a chalani tí paradajky, pyre z nich, tuniak, bazalka, kombinujú dookola, s mrkvou a zelerom som nerobila, ani šalviou veru,určite vyskúšam
evusik
veľmi pekná rýchlovka, tiež robievam podobne, skôr z bazalkou lebo šalviu nemám :-(
pacik
Všetko mám, bude sa variť, to úvodné foto je na zjedenie :-)
mariamka
chutne, zdrave, bohata omacka ,, velmi sa mi ten tanierik paci, :))
elixir
Dakujem vam za krasne slova, tesim sa ze recept skusite:)
anitka82
Receptík som vyskúšala.....chválim.....výborná papanica :) Veľmi chutné. ďakujem za recept :)
elixir
@anitka82 Veľmi som rada, že chutilo a takisto veľmi ďakujem, že si sa ozvala. :)
cesminaz
Mnaaaam @elixir vyzeraju fantasticky!!!! az sa mi slinky zbiehaju :-))) urcite ich vyskusam,tuniaka milujem :-) vdaka za recept KK
salinka
@elixircek , vyskusala som tvoj recept, bolo to prekvapilo vyborne, pretoze ja som masozrut, ale asi to sposobil tuniak, rybky milujem tiez:-) Mrkvu som dusila dlhsie a fotku radsej neposielam, lebo je nevydarena. A ty si kde,preco nam uz nevaris?
elixir
@salinka jejda, som moc rada :) no a na otázku, čo už povedať, som sa zlajdáčila, zlumpáčila, ale ešte sa "pozviecham" :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia