Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny fotorecept
Foto: elixir
Jedna z variácií na paradajkovú omáčku k cestovinám. Tuniak má snáď najviac bielkovín zo všetkých bežne dostupných potravín - aspoň zatiaľ neviem o žiadnej, Zobraziť celý popisJedna z variácií na paradajkovú omáčku k cestovinám. Tuniak má snáď najviac bielkovín zo všetkých bežne dostupných potravín - aspoň zatiaľ neviem o žiadnej, ktorá má viac. Výborne sa hodí nahradiť červené mäso touto rybkou napríklad aj pri chudnutí.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
140 g |
|
140 g |
|
2 ks |
|
0,5 ks (väčšia) |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
50 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 ks (alebo viac, stonky) |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
100 g (alebo trochu viac) |
|
Na vrch: | |
1 ks |
|
2 lístky |
|
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny. Paradajky umyjeme a nakrájame na hrubšie kúsky. Cibuľu, mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na drobno. Cesnak ošúpeme. Šalviu opláchneme a vysušíme, lístky oddelíme od stonky a najemno ich nasekáme.
-
2
Na panvici rozpustíme 2 PL masla, na ktorých chvíľu opražíme cibuľku, prelisovaný cesnak, mrkvu a zeler.
-
3
Potom stiahneme plameň, pridáme 100 ml vody, paradajkový pretlak, bobkový list, majorán, čierne korenie a soľ. Prikryté 5 minút povaríme, nech sa chute prepoja.
-
4
Ďalej vložíme nakrájanú paradajku, tuniaka, premiešame, tuniaka jemne poroztláčame a prilejeme smotanu. Opäť povaríme 5 minút.
-
5
Cestoviny sme medzitým uvarili podľa návodu na obale (špagety som varila v osolenej vode s kurkumou). Po dovarení omáčky môžeme servírovať, posypeme na drobno nakrájanou šalviou.
-
6
Na vrch cestovín som ešte dala pokrájanú čerstvú paradajku a celý lístok šalvie.
je to neskutocne bohaty na bielkoviny... zatial co tuniak ma okolo 25g bielkovin na 100g, olomoucke maju 29g.
jem ich velmi casto,,, su uzasne,,
pravda,,, tuniak takisto :....mnam :)