Paradajková polievka RAW

lovingfood - fotkalovingfood, 3. októbra 2013

Včera som hľadala recept na paradajkovú raw polievočku. Kedže som v každom recepte našla niečo čo mi nechutí, alebo sa mi to zdalo čudné Zobraziť celý popisVčera som hľadala recept na paradajkovú raw polievočku. Kedže som v každom recepte našla niečo čo mi nechutí, alebo sa mi to zdalo čudné čosi také pridať do polievky, tak som vymyslela vlastnú. Hoci základ polievky sa stále opakuje :) Táto polievočka mala peknú farbu,chuť a keď by sa ešte pridalo pár sušených paradajok viem si ju predstaviť ako dobú omáčku ku hocičomu. Ku polievke som prikusovala grahamové plátky a bolo to výborné. Tak dobrú chuť!

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
3 ks
4-5 ks
1 ČL
2 strúčiky
štipka
podľa chuti
pár lístkov
1/4 ČL
pár kvapiek
podľa chuti




Postup

  1. 1

    1.Nakrájame paradajky, papriku, vyrežeme vnútro z papriky a hodíme do mixéra (ja som použila ručný). Pridáme sušené paradajky, korenie, cesnak. Aby to bolo skutočne raw pridajte olivový olej lisovaný za studena.

  2. 2

    Ochutnajte a podľa vlastnej chuti dochuťte či už soľou, oreganom alebo bazalkou. Nastrúhala som čierne korenie na mlynčeku a ochutnala. Tie sušené paradajky a sladká paprika polievke dali krásnu červenú farbu.

  3. 3

    Ja som si to ohriala podobne ako čokoládu vo vodnom kúpeli aby som nepresiahla teplotu a hor sa papať. Bola výborná:)

Diskusia k receptu

evanaaa
@rulik , to je stravovanie sa bez varenia, aspoň ja to tak chápem, je tu viacej raw receptov, pozri sa a uvidíš - pochopíš.
ampara
Trochu mi to pripomína gaspacho, ale nechápem,keď mám čerstvú bazalku ,načo aj sušenú....či?
marianne
ukladam na leto,moje oblubene, polievka ma trosku nahnute k gaspachu,na horucavy ako stvorena....bylinky sa daju v lete vymenit za cerstve,oplati sa mat v crepnikoch doma:-)
lovingfood
áno je to aj na štýl gaspacha :) ja som pridala sušenú, predože som nemala dosť čerstvej ale ak máte čerstvú je to super:)
katuch
Prave si na nej pochutnavam, je výbornááá, ukladam :-) dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia