Foto: methi
2
porcie
porcie
Postup
-
1
Do hrnca dame zohriat olej. Pridame rimsku rascu, gulate korenie a nakrajany cesnak. Poprazime na miernom ohni asi pol minuty.
-
2
Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a poprazime do makka (nie do hneda!).
-
3
Pridame nakrajane paradajky a 15 minut poprazime do makka. Obcas premiesame.
-
4
Zmes nechame vychladnut a rozmixujeme (bez pridania vody).
-
5
Rozmixovane paradajky vratime do hrnca, prilejeme 350 ml vody a privedieme k varu. Ked sa polievka zacne varit osolime ju a pridame kurkumu. Premiesame a odstavime z ohna.
-
6
Mozeme polievku nechat hustu alebo ju mozeme prepasirovat. Prepasirovane paradajky nezahodime, ale mozeme pridat do akehokolvek kari zakladu.
-
7
Polievku si mozeme dochutit cerstvou koriandrovou vnatou.
Diskusia k receptu