Paprikovo-hubový hrniec s ryžou (eintopf)
Autor receptu: kukulienka71
Zaváranie nemá konca-kraja a tak vymýšľam, ako rýchlo medzitým zasýtiť aj hladné krky. Väčšina slovenských domácností by možno nazvala toto jedlo aj rýchlym rizotom:-)
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji speníme cibuľu zarovno s pokrájanou zeleninovou paprikou, pridáme plátky šampiňónov alebo iných húb, opečieme, okoreníme a zasypeme červenou mletou paprikou, hneď prisypeme aj ryžu, osolíme, premiešame a zalejeme vývarom. Prikryté privedieme do varu a varíme za občasného premiešania do polomäkka. Vegetariáni už len počkajú, kým pod pokrievkou ryža úplne zmäkne a môžu konzumovať. Mäsožravci v tejto fáze pridajú na kolieska nakrájané párky alebo inú mäkkú údeninu, aby ich toto jedlo lepšie zasýtilo. Nechajú prehriať a keď je jedlo hotové, môžu si navzájom zapriať dobrú chuť:-) My sme si ešte dali aj miešaný čerstvý šalát, ostalo mi pár uhorčičiek, ktoré som doň s radosťou použila:-)