Paprikovo-hubový hrniec s ryžou (eintopf)

Autor receptu: kukulienka71

Zaváranie nemá konca-kraja a tak vymýšľam, ako rýchlo medzitým zasýtiť aj hladné krky. Väčšina slovenských domácností by možno nazvala toto jedlo aj rýchlym rizotom:-)

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji speníme cibuľu zarovno s pokrájanou zeleninovou paprikou, pridáme plátky šampiňónov alebo iných húb, opečieme, okoreníme a zasypeme červenou mletou paprikou, hneď prisypeme aj ryžu, osolíme, premiešame a zalejeme vývarom. Prikryté privedieme do varu a varíme za občasného premiešania do polomäkka. Vegetariáni už len počkajú, kým pod pokrievkou ryža úplne zmäkne a môžu konzumovať. Mäsožravci v tejto fáze pridajú na kolieska nakrájané párky alebo inú mäkkú údeninu, aby ich toto jedlo lepšie zasýtilo. Nechajú prehriať a keď je jedlo hotové, môžu si navzájom zapriať dobrú chuť:-) My sme si ešte dali aj miešaný čerstvý šalát, ostalo mi pár uhorčičiek, ktoré som doň s radosťou použila:-)