Paprika plnená kuskusom a Gorgonzolou
Autor receptu: lekorica
Rada skúšam nové veci a toto jedlo ma upútalo v jednej nemenovanej reštaurácii. Zasýtilo
ma, ale zároveň som nemala výčitky, že jem niečo nezdravé. Musela som ho doma
vyskúšať. Je to veľmi chutné a ľahké jedlo.
4-5 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Nalejem vriacu vodu asi pol centimetra nad kuskus, zakryjem potravinovou fóliou a o päť minút je hotový, netreba vôbec variť (pokiaľ robím so pšenom, uvarím ho ako ryžu). No a potom nastrúham syr Gorgonzola alebo Nivu, pridám bazalku, urobím guľky a naplním papriku.
- Papriku podlejem vodou, aby neprihorela. Dám zapiecť na 200°C, kým sa syr neroztopí. Paradajkovú omáčku robievam z domácich lúpaných paradajok (na zimu si ich natlačím do pohára a sterilizujem), zalejem zeleninovým vývarom, trochen bazalky, soli, korenia a nechám prevrieť.