Paprika - kapia s cesnakom
Autor receptu: an3da
Výborný recept od susedy Ljubici.
Postup
- Tri hrnčeky vody, dva hrnčeky ocot, trochu viac ako polovicu hrnčeka cukor a trochu
menej ako polovicu hrnčeka soľ, jeden konzervans a pol vinobranu - v tom sa paprika
krátko, do päť minút povarí.
Pripravíme si zmes zo 6 lyžíc cukra, 4 lyžice soli, pol vinobranu a jeden konzervans.
Túto zmes posýpame trochu po papriky ked ju ukladáme do fliaš.
A podľa chuti kladieme pokrájaný cesnak a mrkvu pokrájanú na kolieska, tiež aj
petržlenovu vňať.
Paprika je tá veľká, červená, má hrubé steny, my ju voláme volské ucho. Ona sa aj
opeká, potom sa bieli a robí sa šalát s cesnakom.
Na tento spôsob je menej práce a je chutná a vonia na cesnak.
Približne na 13 kg papriky potrebujeme dve dávky jedného - to na varenie, aj druhého
tj. toho na posýpanie.
Hrnček je dva a pol decový.