Pappardelle s kuracím mäsom a silnou hríbovo-smotanovou omáčkou s restovanými vlašskými orechami

chutimi - fotkachutimi, 28. novembra 2012
Pappardelle s kuracím mäsom a silnou hríbovo-smotanovou omáčkou s restovanými vlašskými orechami
Foto: chutimi

Veľmi sýty obed...čo dodať. Použil som relatívne veľké množstvo húb na jednu porciu, určite bude jedlo chutné aj s menším množstvom.

1
porcia
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
150 g
1 šálka
150 ml
20 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava: Huby si v šálke namočte. (Samozrejme, pokiaľ máte k dispozícii čerstvé huby, tie uprednostnite) Prsia si umyte, očistite, osoľte a okoroňte. Vlašské orechy rozdrvte na väčšie kusy a orestujte na troche masla alebo oleja pokým jemne nestmavnú. Odložte si ich.

  2. 2

    Mäso: Mäso ugrilujte, prípadne osmahnite na troche olivového oleja.

  3. 3

    Papardelle: Nechajte zovrieť osolenú vodu, vložte cestovinu a uvarte al dente.

  4. 4

    Omáčka: Sceďte huby a poduste ich na masle. Keď huby zmäknú, pridajte smotanu. Dochuťte soľou, čiernym korením a mletou rascou. Pridajte opražené vlašské orechy a nechajte chvíľu povariť aby sa chute spojili. Pre zahustenie pridajte viac masla.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
susene huby nestaci osmahnut treba ich podusit min. 20 min.
Jedna šálka sušených húb na jednu porciu? Keď budú dostatočne dlho namočené, tak to bude ozaj veľa.