Pappardelle s kuracím mäsom a silnou hríbovo-smotanovou omáčkou s restovanými vlašskými orechami

chutimi - fotkachutimi, 28. novembra 2012
Pappardelle s kuracím mäsom a silnou hríbovo-smotanovou omáčkou s restovanými vlašskými orechami
Foto: chutimi

Veľmi sýty obed...čo dodať. Použil som relatívne veľké množstvo húb na jednu porciu, určite bude jedlo chutné aj s menším množstvom.

1
porcia
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
150 g
1 šálka
150 ml
20 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava: Huby si v šálke namočte. (Samozrejme, pokiaľ máte k dispozícii čerstvé huby, tie uprednostnite) Prsia si umyte, očistite, osoľte a okoroňte. Vlašské orechy rozdrvte na väčšie kusy a orestujte na troche masla alebo oleja pokým jemne nestmavnú. Odložte si ich.

  2. 2

    Mäso: Mäso ugrilujte, prípadne osmahnite na troche olivového oleja.

  3. 3

    Papardelle: Nechajte zovrieť osolenú vodu, vložte cestovinu a uvarte al dente.

  4. 4

    Omáčka: Sceďte huby a poduste ich na masle. Keď huby zmäknú, pridajte smotanu. Dochuťte soľou, čiernym korením a mletou rascou. Pridajte opražené vlašské orechy a nechajte chvíľu povariť aby sa chute spojili. Pre zahustenie pridajte viac masla.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
@afataga tym, ze sa tie huby varili v smotane tak zmakli. Navyse boli vo vode niekolko hodin. Ak by boli zuvackove, tak by som ten recept sem nedaval :) Kazdopadne, urcite sa nic nestane, ak ich na zaciatku budete dusit, asi to aj zmenim v postupe. Dakujem za comment
... tak takéto niečo chutí aj mne {a véééééééľmi}, milá @chutimi - nevidím žiadnu prekážku, aby som neokoštoval aj tento Tvoj super perfect špeciál! Ďakujem Ti za "bodyček kombinovaný s nakopnutím"! -:)))

Pridaj komentár k receptu: