Pappardelle s avokádovým pestom

Autor receptu: rajo

Vyskúšajte, aké jednoduché a chutné môže byť varenie so Smotanou na varenie Extra 15%. Tento ľahký obed alebo večeru pripravíte za pár minút a už sa len necháte uniesť intenzívnou chuťou avokáda a smotany, doplnenou chrumkavými tekvicovými semienkami.

4
porcie

Postup

  1. Pomocou tyčového mixéra rozmixujeme smotanu v tekvicovými semienkami. Pridáme vydlabanú dužinu z oboch avokád, cesnak, olivový olej a dohladka rozmixujeme. Nakoniec omáčku ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.
  2. Čerstvé pappardelle dáme variť do osolenej vody na 3 minúty. Ak používame cestoviny sušené, uvaríme ich podľa odporúčania na obale.
  3. Medzitým si dáme zohriať panvicu a opečieme na nej tekvicové semienka. Odložíme ich bokom. Na horúcu panvice dáme trochu olivového oleja a umyté cherry paradajky, ktoré na silnom plameni opekáme, pokiaľ nechytia hnedú farbu.
  4. Uvarené pappardelle scedíme (trochu vody, v ktorej sa cestoviny varili si odložíme) a vrátime do hrnca. Pridáme k nim pripravenú krémovú omáčku a jemne premiešavame, aby sa všetky cestoviny obalili a omáčka prehriala. Ak by bola omáčka príliš hustá, prilejeme podľa potreby odloženú vodu.
  5. Pappardelle rozdelíme na zohriate taniere, posypeme ich tekvicovými semienkami a ozdobíme opečenými paradajkami.