Papľuch v zemiakovom nebíčku fotorecept

greenewerrea - fotkagreenewerrea, 10. novembra 2010

Keď ma niekto naštve, tak varím, keď som smutná varím a aj keď chcem niekoho potešiť niečo vtipné pripravím. Tento výtvor vznikol včera, aby Zobraziť celý popisKeď ma niekto naštve, tak varím, keď som smutná varím a aj keď chcem niekoho potešiť niečo vtipné pripravím. Tento výtvor vznikol včera, aby som si aspoň trošku zdvihla pochmúrnu náladu z dňa BLBEC a na konci sa už na mňa usmievali milé tváričky, čo prinútilo aj mňa sa radovať z týchto rozkošníčkov, ktorí potešia najmä deti :) Veď posúďte sami.

4
porcie
90 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

8  ks, väčšie
8  ks, so stopkou
16  ks
podľa úvahy
1  kg
400  g, varené , /údené koleno
200 ml, v črievku
250 ml
podľa úvahy
podľa úvahy




Postup

  1. 1

    Najprv si zadovážime všetky ingrediencie potrebné na prípravu receptu

    Papľuch v zemiakovom nebíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    8ks väčších zemiakov dôkladne umyjeme a dáme ich variť v šupke do slanej vody, kým nebudú polomäkké. Potom ich vyberieme, necháme trošku vychladnúť a ošúpeme.

    Papľuch v zemiakovom nebíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si plnku, ktorú dáme do Papľuchov a zvyšok použijeme na tzv. Nebíčko. Do misky si dáme nadrobno roztlčené arašidy. Keďže mne sa nechcelo naháňať arašidy po denku použila som roztláčač na cesnak.

    Papľuch v zemiakovom nebíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalej pridáme na pásiky natrhané varené kuracie mäso. Ja som použila kuracie prsia z polievky, vtedy je vláčne. Vytlačíme syr z črievka, ale malú časť si odložíme nabok, tá nám poslúži na lepenie klobúčikov. Prilejeme smotanu na varenie, premiešame a dosolíme podľa chuti. Tak a máme hotovú plnku.

    Papľuch v zemiakovom nebíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vareným zemiakom zarovnáme končeky z oboch strán tak, aby sa dali postaviť a vydlabeme ich, aby sa dali naplniť. Vydlabané zemiaky natrieme olejom a poukladáme ich do vytretého pekáča a následne naplníme plnkou a dáme zapiecť do rúry pri 200 stupňoch na 15 minút, kým plnka a okraje zemiaku na vrchu nezhnednú. Ak sa to stane, zemiaky z rúry vyberieme.

    Papľuch v zemiakovom nebíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    1 kg predomnevarených zemiakov nakrájame na kocky, osolíme a navrch nalejeme zvyšok plnky a dáme zapiecť pri 200 stupňoch na cca 20 minút, kým zemiaky nebudú makké. A nebíčko bude na svete :)

    Papľuch v zemiakovom nebíčku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pre dokončenie Papľuchov, prekrojíme paradajky napoly tak, aby navrchu ostala stopka a takúto polovičku prilepíme na zemiak syrom, ktorý sme si predtým odložili nabok. Z celého bieleho korenia urobíme oči, nos bude polka arašidu, ktorú tiež syrom prilepíme a z celého čierneho korenia spravíme úsmev. Tak a dielko je hotové, teraz už len vybrať si najkrajšieho Papľucha a obklopiť ho nebíčkom. Dobrú chuť!

    Papľuch v zemiakovom nebíčku (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tatranka
Milé,ako pekné hračky.Určite sa aj detičky s chuťou pustili do hamkania.
foska
Mate rovnake hrnce ako my, ten set sa volal "Vtacia piesen" tusim. Su u nas doma strasne dlho... :)
Papluchovia su uteseni.
greenewerrea
@jezibabka1 ďakujem pekne, veľmi ma tvoj koment potešil na Vareche som nová a dosť dlho som váhala, či niečo zverejním, ale nakoniec som si povedala prečo nie.
@foska to o tých hrncoch som nevedela :D:D:D, sú tu už roky rokúce, ale stále sú plne vyťažené :))
hannah22
pekné peknučké aj ten názov sedí, super páčia sa mi ....ukladám ako inšpiráciu... :))
ketty3811
utešení papľuchovia :-))),už sa teším na ďalšie tvoje recepty.
evanaaa
Greenewerrea, arašídy nemusíš naháňať po dienku, stačí ich strčiť do igelit. sáčku a tak roztĺkať. Tí Papľuchovia by mi stačili a j bez toho ostatného prídavku - pekní, chutní. A ak si tu nová, vitaj a neodchádzaj, je tu zaujímavo.
greenewerrea
@evanaaa predstav si, že to nebíčko mi chalani zjedli len tak huklo a spolu s papľuchmi to bolo veľmi fajn nik sa nesťažoval, že je v nich málo plnky :D:D:D
coldbery
Tvojí papľuchovia určite každému vyvolajú úsmev na tvári...sú veľmi pekné a človek si s chuťou do nich zahryzne....:-)))
anina43
taká mladučká a toľko fantázie, obdivujem tento výtvor, určite je aj chutný a deti mali radosť z milých postavičiek. Ježibabka ťa obodovala a dala 100 bodov, ja prikladám ďalších 100 a tiež ťa na Vareche srdečne vítam
tinca
utešené, aj v pochmúrnom počasí sa dá jedlom vyčariť úsmev




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia