Foto: greenewerrea
Keď ma niekto naštve, tak varím, keď som smutná varím a aj keď chcem niekoho potešiť niečo vtipné pripravím. Tento výtvor vznikol včera, aby Zobraziť celý popisKeď ma niekto naštve, tak varím, keď som smutná varím a aj keď chcem niekoho potešiť niečo vtipné pripravím. Tento výtvor vznikol včera, aby som si aspoň trošku zdvihla pochmúrnu náladu z dňa BLBEC a na konci sa už na mňa usmievali milé tváričky, čo prinútilo aj mňa sa radovať z týchto rozkošníčkov, ktorí potešia najmä deti :) Veď posúďte sami.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
8 ks, väčšie |
|
8 ks, so stopkou |
|
16 ks |
|
podľa úvahy |
|
1 kg |
|
|
|
400 g, varené , /údené koleno |
|
200 ml, v črievku |
|
250 ml |
|
podľa úvahy |
|
podľa úvahy |
|
Postup
-
1
Najprv si zadovážime všetky ingrediencie potrebné na prípravu receptu
-
2
8ks väčších zemiakov dôkladne umyjeme a dáme ich variť v šupke do slanej vody, kým nebudú polomäkké. Potom ich vyberieme, necháme trošku vychladnúť a ošúpeme.
-
3
Pripravíme si plnku, ktorú dáme do Papľuchov a zvyšok použijeme na tzv. Nebíčko. Do misky si dáme nadrobno roztlčené arašidy. Keďže mne sa nechcelo naháňať arašidy po denku použila som roztláčač na cesnak.
-
4
Ďalej pridáme na pásiky natrhané varené kuracie mäso. Ja som použila kuracie prsia z polievky, vtedy je vláčne. Vytlačíme syr z črievka, ale malú časť si odložíme nabok, tá nám poslúži na lepenie klobúčikov. Prilejeme smotanu na varenie, premiešame a dosolíme podľa chuti. Tak a máme hotovú plnku.
-
5
Vareným zemiakom zarovnáme končeky z oboch strán tak, aby sa dali postaviť a vydlabeme ich, aby sa dali naplniť. Vydlabané zemiaky natrieme olejom a poukladáme ich do vytretého pekáča a následne naplníme plnkou a dáme zapiecť do rúry pri 200 stupňoch na 15 minút, kým plnka a okraje zemiaku na vrchu nezhnednú. Ak sa to stane, zemiaky z rúry vyberieme.
-
6
1 kg predomnevarených zemiakov nakrájame na kocky, osolíme a navrch nalejeme zvyšok plnky a dáme zapiecť pri 200 stupňoch na cca 20 minút, kým zemiaky nebudú makké. A nebíčko bude na svete :)
-
7
Pre dokončenie Papľuchov, prekrojíme paradajky napoly tak, aby navrchu ostala stopka a takúto polovičku prilepíme na zemiak syrom, ktorý sme si predtým odložili nabok. Z celého bieleho korenia urobíme oči, nos bude polka arašidu, ktorú tiež syrom prilepíme a z celého čierneho korenia spravíme úsmev. Tak a dielko je hotové, teraz už len vybrať si najkrajšieho Papľucha a obklopiť ho nebíčkom. Dobrú chuť!
Papluchovia su uteseni.
@foska to o tých hrncoch som nevedela :D:D:D, sú tu už roky rokúce, ale stále sú plne vyťažené :))