Panna cotta
Panna cotta s mangovým pyré
Autor receptu: redakcia
Pyré môžeme pripraviť z akékoľvek ovocia.
Postup
- Do hrnca vlejeme smotanu a mlieko, pridáme cukor a vanilkovú pastu. Miešame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Medzitým namočíme do malého množstva
vody želatínu (asi na 3 minúty). Vyžmýkame
ju a vložíme do ochutenej smotany.
Už nevaríme, len stále miešame, kým sa
želatína nerozpustí.
- Smotanovú zmes nalejeme do pohárov a necháme stuhnúť v chladničke.
- Ovocné pyré: Uvaríme ovocie s cukrom, potom
rozmixujeme na pyré. Medzitým namočíme do malého množstva
vody želatínu (asi na 3 minúty). Keď napučí, vyžmýkame
ju a primiešame k pyré. Pripravené ovocné pyré nalejeme na stuhnutú smotanovú vrstvu v pohároch. Opäť vložíme do chladničky
stuhnúť.
- TIP: Ak chcete dosiahnuť šikmý efekt vrstvenia, poháre so smotanovou vrstvou treba do chladničky uložiť našikmo a samozrejme, dobre ich zaistiť.