Panenka z mliečneho prasiatka s kumkvatmi a čiernym pivom

Rastislav Krampl
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 26. marca 2012
Panenka z mliečneho prasiatka s kumkvatmi a čiernym pivom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g (možno nahradiť bravčovou panenkou)
 na opečenie
200 g alebo jemný tvaroh
4 stonky
4 pláty
4 ks
12 ks
100 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čerstvý syr ochutíme soľou, korením, lístkami tymianu a zmiešame s dvoma žĺtkami. Panenku zľahka ppečieme na stredne zohriatej panvici. 3Rozložíme plát cesta na jarnú rolku, potrieme 2/3 pripravenou nátierkou, na začiatok položíme panenku, zahneme strany do vnútra a rolujeme pevnú rolku.

  2. 2

    Do misky na šľahanie dáme hnedý cukor, 2 žĺtky a hnedé pivo. Šľaháme ručne alebo za pomoci ručného mixéra do penista cez vodný kúpeľ, pričom dávame pozor, aby sa masa neprehriala – voda v hrnci nesmie vrieť, len ju udržujeme horúcu. Kumkvaty rozrežeme po dĺžke na polovicu a uložíme rezom nadol do malej panvičky, necháme na miernom plameni zľahka skaramelizovať, odložíme bokom.

  3. 3

    Pripravené rolky si teraz sprudka opečieme v dostatočnom množstve oleja do chrumkava. Na tanier servírujeme penu z čierneho piva, poukladáme nakrájanú rolku z prasiatka a dozdobíme skaramelizovanými kumkvatmi.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu