Diviačia panenka

Panenka z diviaka so šampiňónovou omáčkou

Autor receptu: ferno

4-5
porcie

Postup

  1. Panenku som umyl a očistil od blán. Potom som ju nakrájal na medailóniky, ktoré som okorenil, osolil, posypal tymianom.
  2. Na rozpálenej masti som medailóniky opiekol z každej strany. Vybral do misky a zakryl aby nevychladli.
  3. Do panvice som pridal na pásiky pokrájané šampiňóny a podusil. Šampiňóny som zalial smotanou, pridal opečenú panenku, korenie na divinu a ešte chvíľu podusil.
  4. Keďže píšem recept po týždni, už si nepamätám, či som dával aj vývar. Lebo buď používam v jedlách samotnú smotanu alebo akúkoľvek kombináciu smotana - vývar- víno...
  5. Ako prílohu som použil opečené zemiaky.