Bravčová panenka
Panenka s mandľovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Nastrúhame kôru zo 4 pomarančov a premiešame s mandľami,
pridáme med a premiešame. Mäso pozdĺž nakrojíme,
na jednu stranu nanesieme mandľovú pastu, šťavu z pomarančov
a plátky cesnaku.
- Mäso zabalíme ako roládu a previažeme špagátom.
Zo zvyšnej pomarančovej šťavy, z oregana a oleja vymiešame
marinádu a prelejeme ňou mäso v nádobe. Necháme marinovať
hodinu. Mäso vyberieme z marinády, osolíme a okoreníme.
Grilujeme asi 20 minút a občas potierame marinádou.
- Hotové mäso necháme chvíľu odpočívať, zvyšnú marinádu
zvaríme na polovicu. Mimo ohňa vmiešame maslo.
Z mäsa odstránime špagát, nakrájame ho na plátky
a polejeme omáčkou. Podávame s grilovanými zemiakmi
v šupke.
|