Bravčová panenka

Panenka s mandľovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nastrúhame kôru zo 4 pomarančov a premiešame s mandľami, pridáme med a premiešame. Mäso pozdĺž nakrojíme, na jednu stranu nanesieme mandľovú pastu, šťavu z pomarančov a plátky cesnaku.
  2. Mäso zabalíme ako roládu a previažeme špagátom. Zo zvyšnej pomarančovej šťavy, z oregana a oleja vymiešame marinádu a prelejeme ňou mäso v nádobe. Necháme marinovať hodinu. Mäso vyberieme z marinády, osolíme a okoreníme. Grilujeme asi 20 minút a občas potierame marinádou.
  3. Hotové mäso necháme chvíľu odpočívať, zvyšnú marinádu zvaríme na polovicu. Mimo ohňa vmiešame maslo. Z mäsa odstránime špagát, nakrájame ho na plátky a polejeme omáčkou. Podávame s grilovanými zemiakmi v šupke.