Bravčová panenka
Panenka na špenátových haluškách s bryndzou
Autor receptu: redakcia
Postup- V miske necháme rozmraziť špenát. Prebytočnú vodu
zlejeme. Pridáme vajíčka, soľ, majorán, sušený cesnak, nasekaný
medvedí cesnak a múku podľa potreby.
Cesto na halušky by malo byť trošička
tuhšie ako bežné haluškové cesto.
- Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu s 1 lyžičkou soli. Cesto pretlačíme cez haluškár do vriacej vody. Halušky necháme
pár minút variť, potom ich scedíme.
Premiešame s bryndzou.
- Panenku rozdelíme na porcie, posolíme a okoreníme. Sprudka
necháme na oleji zatiahnuť a vložíme
do rozohriatej rúry na 220 stupňov na
5–7 minút. Opečené mäso vložíme
do alobalu a odložíme na 10 minút
na teplé miesto odležať. Na hotové
halušky s bryndzou uložíme panenku
a halušky prelejeme výpekom z panvice.
|