Bravčová panenka

Panenka na špenátových haluškách s bryndzou

Autor receptu: redakcia

50 minút
príprava

Postup

  1. V miske necháme rozmraziť špenát. Prebytočnú vodu zlejeme. Pridáme vajíčka, soľ, majorán, sušený cesnak, nasekaný medvedí cesnak a múku podľa potreby. Cesto na halušky by malo byť trošička tuhšie ako bežné haluškové cesto.
  2. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu s 1 lyžičkou soli. Cesto pretlačíme cez haluškár do vriacej vody. Halušky necháme pár minút variť, potom ich scedíme. Premiešame s bryndzou.
  3. Panenku rozdelíme na porcie, posolíme a okoreníme. Sprudka necháme na oleji zatiahnuť a vložíme do rozohriatej rúry na 220 stupňov na 5–7 minút. Opečené mäso vložíme do alobalu a odložíme na 10 minút na teplé miesto odležať. Na hotové halušky s bryndzou uložíme panenku a halušky prelejeme výpekom z panvice.