Palacinky s višňovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Z mlieka, vajec, soli a múky
ručným šľahačom vypracujeme
riedke cesto a necháme
ho aspoň 20 minút stáť. Ak je hmota príliš hustá,
môžeme ju rozriediť trochou
sýtenej minerálky alebo
sódy.
- Na rozohriatej panvici
s pár kvapkami oleja upečieme
palacinky a udržiavame
ich teplé.
- Na druhej
panvičke alebo hrnci privedieme
k varu višne s cukrom, trochou citrónovej šťavy
a vanilkou. Varíme na miernom
ohni, kým višne nepustia
šťavu. Prilejeme griotku
a omáčku ešte prevaríme.
Nakoniec ju zahustíme PL
škrobu rozmiešanou v 2 PL
vody.
- Palacinky naaranžujeme
na taniere a polejeme
ešte teplou omáčkou.
|