Palacinky s višňovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Z mlieka, vajec, soli a múky ručným šľahačom vypracujeme riedke cesto a necháme ho aspoň 20 minút stáť. Ak je hmota príliš hustá, môžeme ju rozriediť trochou sýtenej minerálky alebo sódy.
  2. Na rozohriatej panvici s pár kvapkami oleja upečieme palacinky a udržiavame ich teplé.
  3. Na druhej panvičke alebo hrnci privedieme k varu višne s cukrom, trochou citrónovej šťavy a vanilkou. Varíme na miernom ohni, kým višne nepustia šťavu. Prilejeme griotku a omáčku ešte prevaríme. Nakoniec ju zahustíme PL škrobu rozmiešanou v 2 PL vody.
  4. Palacinky naaranžujeme na taniere a polejeme ešte teplou omáčkou.