Palacinky Gundel

Marek Kökeny
kuchár hotela Clavis v Lučenci, 22. októbra 2010
Palacinky Gundel
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Cesto na palacinky:
200 ml
100 g
2 ks
100 ml
Plnka:
50 g mleté
0,1 l
0,1 l
20 g
20 g




Postup

  1. 1

    Z vajec, mlieka, múky a oleja vymiešame palacinkové cesto, z ktorého upečieme palacinky.

  2. 2

    Plnku pripravíme z mletých orechov, ktoré zalejeme mliekom, pridáme rum, cukor a hrozienka a povaríme.

  3. 3

    Palacinky naplníme orechovou zmesou. Podávame s roztopenou čokoládou (alebo čokoládou uvarenou z kakaa, práškového cukru a masla) a so šľahačkou. Palacinky naplníme a polejeme čokoládou. Zdobíme šľahačkou.

Diskusia k receptu

helca103
ale aj lieskové orechy by boli dobre do takej palacinky asi vyskúšam
malinka711
no tak tie palacinky na tej fotke vyzerajú lákavo ...... už dávno som nemala palacinky ..... ďakujem za pripomenutie ... najbližšie ich určite vyskúšam !!!!
marienka44
Cudujem sa, ze nikto neupozornil na mnozstva. :-) 0,50 g orechov, 0,2 g cukor, to su velmi male mnozstva!!!
nikina1510
lenže z takého množstva cesta vyjde asi 5 palaciniek, tak nemôže byť veľa plnky
jumbo
NA OBRAZKU SU ASI INE PALACINKY, VYZERAJU VELMI DOBRE NO NIE SU POLIATE COKOLADOU A PRAVDEPODOBNE JE V PLNKE AJ TROCHA TVAROHU, SU POSYPANE STRUHANOU COKOLADOU CO V RECEPTE NIE JE NAPISANE A DALEJ TAM JE VIDIET AJ NAKRAJANE BROSKYNE.......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia